Menü

Gabo webshop

Facebook

Feedek

2014.02.12.

A Gabo SFF tervei 2014-re

HannaCsilla

A mai napon kikerült az SFmagra az összefoglaló a 2014-es sci-fi és fantasy könyvekről. A Gabo SFF sorozat idén elég erős címekkel indít, és még nincs vége a sornak:

Ben Aaronovitch: LONDON FOLYÓI

A Londoni Rendőrség kötelékébe tartozó Peter Grant közrendőr alapvetően két célt szeretne megvalósítani: el akarja kerülni az áthelyezést a papírmunkáért felelős Ügyfeldolgozó egységhez, és le akarja venni a lábáról hetyke kolléganőjét, Lesleyt. Aztán, amikor nyomozást folytat egy gyilkosság ügyében, találkozik egy szemtanúval, aki már halott, ennek ellenére igen közlékeny. Így ismerkedik össze Nightingale főfelügyelővel, Anglia utolsó varázslójával. A mágustanoncnak szegődő Grant az ő irányítása alatt folytatja az egyre különösebbé váló gyilkosságsorozat felgöngyölítését, amelynek során többek között azt is megtudja, hogy a Temzének van istene és istennője is, akik egyáltalán nincsenek jóban egymással.

London folyói a Magyarországon is egyre népszerűbb urban fantasy egyik kiemelkedő darabja, amely ráadásul a krimikedvelők érdeklődésére is számot tarthat: A szellemes stílusú, ötletgazdag regény Angliában hamar bestseller lett és sorozattá bővült. A napjainkban, valós londoni helyszíneken játszódó történet egy fordulatos nyomozásról szól, amelynek során az olvasók a főváros egy eddig nem látott oldalát ismerhetik meg. 

Szakurazaka Hirosi: A HOLNAP HATÁRA (2014. június – könyvhét)

A Tom Cruise és Emily Blunt főszereplésével készült sci-fi akciófilm ebből a japán regényből készült, amelyben Kirija Keidzsi, az idegenek ellen küzdő emberi hadsereg újonc katonája élete első csatájában meghal, majd a csata napjának reggelén ébred, újra meg újra. Az időhurokba kerülve sorozatosan átéli saját halálát, ám minden alkalommal egyre többet tud meg az idegenekről. A könyv filmplakátos borítóval jelenik meg.

Paolo Bacigalupi: THE WATER KNIFE

Bacigalupi új, felnőtt közönségnek szóló regényére már sokan várnak. A klímaváltozás által sújtott jövő ismerős terület a számára – a regény ezúttal a szétforgácsolódott Egyesült Államok területén játszódik, ahol a vízháborúkat orgyilkosok, kémek és terroristák vívják. A könyv szeptember 5-én jelenik meg angolul, így ha minden jól megy, karácsonyig jöhet a magyar kiadás is.

Kleinheincz Csilla: ÓLOMERDŐ és ÜVEGHEGY

Az Ólomerdőben azok is megtalálják a számításukat, akik egy különleges, népmesei elemeket felvonultató fantasyre vágynak, és azok is, akik egy árnyalt családtörténetet szeretnének olvasni. A gyönyörű nyelvezetet használó regény egyszerre mesél a tündérek világáról, ígéretekről és következményekről, valamint egy kamaszlányról, aki vissza szeretné kapni az édesanyját. Kleinheincz Csilla könyve 2007-ben már megjelent és sikert aratott, az olvasók azóta várják a folytatást: az idén boltokba kerülő, átdolgozott kiadást pedig hamarosan követik a további kötetek.

Moskát Anita: BÁBEL FIAI (2014 könyvfesztivál)

Az elsőkönyves Moskát Anita regényében a bábeli torony mítosza köré épít különleges világot. Aki újra felépíti a tornyot, azé a hatalom, ám a próféta, aki az egyházat alapította, halott, és a másvilági ereklyék kezdik felmondani a szolgálatot, a papság soraiban támadt intrika pedig a lázadás és a polgárháború magjait veti el. A torony pedig a mi világunkból szólít magának új prófétát.

A fentieken kívül tervezzük még Robert Holdstocktól a LAVONDYSS-t, egy James Smythe-regényt és még néhány meglepetést, amelyeket majd csak később fedünk fel.

Címkék: Smythe Holdstock Bacigalupi Rajaniemi Szakurazaka Aaronovitch Moskát Kleinheincz

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://gabosff.blog.hu/api/trackback/id/tr575810645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

TheUlysses 2014.02.15. 12:29:09

Remélem, hogy további Doctor Who könyvek is lesznek a Shada után, egy percig nem gondolkoznék, hogy megvegyem-e, ha kiadtok akár egyet is :)