Menü

Gabo webshop

Facebook

Feedek

2016.03.03.

Nyomozás a mélység fölött - Adam-Troy Castro: A holtak küldöttei

GABO SFF

Bemutatjuk idei első science fiction regényünket, amellyel egyszerre nyújtunk érdekfeszítő olvasmányt a sci-fi thrillerek és a sötét, komor űroperák kedvelőinek.

A feje tetejére állított pokol

„Az MIeredet eltökéltsége, amellyel istent játszott ebben az elszigetelt világban, számomra legjobb esetben is idealisztikusnak, de inkább eszelősnek tűnt. És értelmetlenül grandiózusnak. Egy átlagos emberi hengervilág körülbelül tíz kilométer hosszú és két kilométer átmérőjű, ami még kezelhető méretű, és némi szerénységet is mutat a kozmikus léptétek közepette. Léteznek persze az állomáshelyemhez, Új Londonhoz hasonló leviatánok, amelyek az átlagos hengervilágoknál akár tízszer nagyobbak is lehetnek. Jó, elismerem, kellenek a nagyvárosok. De az Egy Egy Egy még Új Londonnál is legalább ezerszer hosszabb és úgy ötvenszer dagadtabb volt; igencsak túlzás ez néhány függeszkedő majom részére, akik egész életüket biomérnöki tervezés eredményeként sarjadzó indákon töltik. Az elméretezettség iskolapéldája.

De akárhonnan is nézzük, feje tetejére állított pokol.”

Két gyilkosságra is sor kerül az Egy Egy Egyen, az ökoszisztémában, amelyet az univerzumot uraló mesterséges intelligenciák hoztak létre. A henger alakú bolygón a függeszkedők erőszakos faja mellett emberek is élnek, magasan a légkör mérgező gázokkal teli rétege fölött, Andrea Cortnak itt kell megtalálnia a tettest.

A borotvaéles eszű, szarkasztikus humorú nő különösen traumatikus múltat tudhat magáénak, így nincs veszítenivalója, és egy pillanatra sem retten meg a rá bízott feladattól. A dolgát azonban alaposan megnehezíti, hogy semmivel sem vádolhatja meg a mesterséges intelligenciákat, akiknek hatalmában áll egy pillanat alatt eltörölni az emberiséget.

Mindannyiunkat birtokolnak

Adam-Troy Castro íróként a nyolcvanas évek vége óta aktív, novelláit jelölték már Hugo-, Nebula- és Bram Stoker-díjra is. Könyvei közül a legismertebb A holtak küldöttei, egy háromrészes sorozat első kötete, amellyel 2008-ban elnyerte a Philip K. Dick-díjat. A regény egyszerre sötét, ám valahol baljóslatúan realista jövőképet vetít az olvasó elé, egyúttal feszes pszichothriller, ahol szinte mindenkinek van rejtegetnivalója. Ami mindemellett megfogott minket a könyvben, az a főszereplő alakja, aki egyszerre rendelkezik zseniális logikával és hihetetlenül mély lelki sebekkel, múltbéli tettei miatt pedig több idegen faj és emberi kormányzat szeretné holtan, de legalábbis örökké börtönben látni. A holtak küldöttei zseniális elegye a grandiózus világépítésnek és az emberközeli drámának.

Casto honlapján további érdekességeket találhattok: adamtroycastro.com

aholtakkuldottei_paperback.jpg

A magyar borító tervezője Havancsák Gyula.

Fordító: Járdán Csaba

Kategória: sci-fi / thriller

ISBN 978-963-406-204-2

Terjedelem: 520 oldal

Ár: 3490 Ft

Címkék: sci-fi bejelentes Adam-Troy Castro

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://gabosff.blog.hu/api/trackback/id/tr218440898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.