Menü

Gabo webshop

Facebook

Feedek

2018.03.22.

Az év legjobb science fiction és fantasynovellái – 2018-ban is!

HannaCsilla

A harmadik évvel elmondhatjuk, hogy hagyománnyá vált a Jonathan Strahan által szerkesztett Az év legjobb science fiction és fantasynovellái sorozat tavaszi megjelenése. Az új, 2018-as kötet a tavaly megjelent fantasztikus novellákból és elbeszélésekből szemezget, ezúttal még nagyobb terjedelemben, olyan szerzők munkáival, mint Alastair Reynolds, Samuel R. Delany, Caitlín R. Kiernan, Greg Egan és sokan mások.

A kötet a könyvfesztiválra jelenik meg, 30% kedvezménnyel itt előrendelhető.

 

sff_2018_b1_media.jpg

Adatok

Fülszöveg:

Jonathan Strahan, a fantasztikus műfajok neves szakértőjének sorozata, amely tavalyelőtt mutatkozott be Magyarországon, még merészebb és elgondolkodtatóbb novellákkal folytatódik. Ebben a gazdag válogatást kínáló könyvben már befutott, hazánkban is ismert és pályájuk elején járó szerzők 2017-ben megjelent legjobb sci-fi és fantasy írásait olvashatjuk, amelyek egyszerre tanúskodnak lenyűgöző képzelőerőről és mély emberismeretről.

Szerkesztői életrajz:

Jonathan Strahan 1964-ben született Belfastban. Közel harminc éve dolgozik sci-fi és fantasy szerkesztőként, ez idő alatt tízszer is jelölték Hugo-díjra, 2010-ben pedig megkapta munkásságáért a World Fantasy-díjat. Szerkesztőként több tucat antológiát és szerzői novelláskötetet jegyez. Nyugat-Ausztráliában él feleségével és két lányával.

Fordítók: Ballai Mária, Hári Katalin, Huszár András, Juhász Viktor, Kemenes Iván, Kleinheincz Csilla, Márton Zsófia, Miks-Rédai Viktória, Pék Zoltán, Roboz Gábor, Sárpátki Ádám, Tamás Gábor, Varró Attila, Vitális Szabolcs

ISBN: 978-963-406-642-2

Terjedelem: 620 oldal

Ár: 4990 Ft

Kötés: cérnafűzött, keménytáblás

Tartalomjegyzék

 

Jonathan Strahan: Előszó (ford. Roboz Gábor)

Tobias S. Buckell: A zen meg az űrhajóápolás művészete (ford. Pék Zoltán)

Kelly Barnhill: Alighanem még mindig kiválasztott (ford. Miks-Rédai Viktória)

Vina Jie-Min Prasad: Válogatott falatok (ford. Kemenes Iván)

Linda Nagata: A marsi obeliszk (ford. Pék Zoltán)

Caroline M. Yoachim: A kilences karnevál (ford. Ballai Mária)

Karl Schroeder: Ázsió (ford. Vitális Szabolcs)

Yoon Ha Lee: A kaméleon kesztyűje (ford. Vitális Szabolcs)

Kathleen Kayembe: A tündérfa (ford. Hári Katalin)

Daniel Abraham: A Csúfos Torony (ford. Tamás Gábor)

Maureen McHugh: Járdák (ford. Kleinheincz Csilla)

S. Benedict: Angol nevem (ford. Roboz Gábor)

Max Gladstone: Crispin modellje (ford. Juhász Viktor)

Suzanne Palmer: A botok titkos élete (ford. Varró Attila)

Khaalidah Muhammad-Ali: Alku (ford. Varró Attila)

Nick Wolven: Egy kontra vallomása (ford. Hári Katalin)

Scott Lynch: Az arany füstje a dicsőség (ford. Sárpátki Ádám)

Greg Egan: A Turing-gép diszkrét bája (ford. Huszár András)

Kai Ashante Wilson: Asszonyaik jajveszékelése (ford. Kemenes Iván)

Rich Larson: Severyn Grimes (ford. Vitális Szabolcs)

C.S.E. Cooney: …nagyon erős tud lenni, bár kicsiny (ford. Miks-Rédai Viktória)

Indrapramit Das: A Hold nem csatatér (ford. Kemenes Iván)

Mary Robinette Kowal: A kesztyűkészítők tiszteletreméltó társasága (ford. Varró Attila)

Theodora Goss: Jöjjenek, lássanak eleven driádot! (ford. Kleinheincz Csilla)

Caitlín R Kiernan: Esti mese a Wood Streetről (ford. Roboz Gábor)

Dave Hutchinson: Babilon (ford. Márton Zsófia)

Saad Z. Hossain: Kanalat hozz magaddal (ford. Márton Zsófia)

Samuel R. Delany: A houstoni remete (ford. Huszár András)

Alastair Reynolds: Szépasszonyfüves éjszakák (ford. Tamás Gábor)

Charlie Jane Anders: Ne vádolj és nem perelek (ford. Hári Katalin)

Szólj hozzá!

2018.03.02.

Borítómustra - Charlie N. Holmberg: A mestermágus

HannaCsilla

Március végén lezárul a népszerű A papírmágus trilógia, amelyben nemcsak az derül ki, Ceony mihez kezd a titokkal, ami a második kötet végén a birtokába jutott, de az is, hogy teljesül-e az álom, amit korábban a papírjósdában látott: fognak-e együtt ülni egy domboldalon Emery Thane-nel.

A csodálatos magyar borítót ezúttal is Sánta Kira festette.

mestermagus_b1_media.jpg

Fülszöveg:

Ceony Twill súlyos titkot őriz, amit még tanárával, Emery Thane-nel sem mer megosztani. Miközben olyan kísérleteket végez, amelyeket korábban egy mágus sem tartott lehetségesnek, készül a végső vizsgájára is.

Emery Thane, hogy a részrehajlás látszatát is elkerülje, régi riválisához küldi Ceonyt, hogy ott készüljön fel a sorsdöntő vizsgára, ám a lány nem tudja teljes mértékben a tanulásnak szentelni idejét, múltjából ugyanis felbukkan egy gyilkos bűnöző. Ceony a családját féltve a szökött fegyenc nyomába ered, akinek mágiája talán erősebbnek bizonyul, mint a papírmágustanonc minden képessége együttvéve, bosszúszomja pedig csillapíthatatlan.

ISBN 978-963-406-622-4

256 oldal

2990 Ft

Szólj hozzá!

2018.02.01.

Őszre érkezik a Summerland!

HannaCsilla

Nem titok, hogy a kiadóban nagy kedvencünk Hannu Rajaniemi, akinek új regényére, a Summerlandre mi is sokat vártunk. Most viszont elmondhatjuk: megérte a várakozás, elolvasva a kéziratot nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy a finn Rajaniemi ismét bebizonyította, hogy az egyik legizgalmasabb újhullámos szerző. Így nem is kérdés, hogy a nyári angol megjelenés után ősszel nálunk is érkezik a nagy sikerű Jean de Flambeur sorozat (Kvantumtolvaj, Fraktálherceg, A kauzalitás angyala) szerzőjének új, önálló regénye. 

summerland-12.jpg

A Summerland első pillantásra egyszerű fantasy kémregénynek tűnik, de Rajaniemi a rá jellemző, sziporkázóan pazar ötletekkel tölti meg alternatív világát. Itt 1958-at írunk, a II. világháborúra pedig soha nem került sor, ugyanis a harmincas években a túlvilág seregei meghódították az élők világát. Britanniát a kegyetlen, halhatatlan Nyárurak és ektoplazmagépeik uralják. Egy ifjú médium és Harry Houdini lánya azonban most egy olyan térképre bukkannak, amelynek segítségével leszámolhat a Nyárurak hatalmával. De egyáltalán nem könnyű forradalmat kirobbantani egy olyan világban, ahol az uralkodók elől még a halál sem jelent menekvést...

 

hannu-rajaniemi-2.jpgRöviden a szerzőről: Hannu Rajaniemi finn matematikus első angolul írt regénye, a Kvantumtolvaj első 30 oldala után háromkötetes szerződést kötött a Gollancz kiadóval. Trilógiájának köteteit Locus- és John W. Campbell-díjakra jelölték, a finn Tahtivaeltaja-díjat is megkapta. Régóta vártunk az új regényére, amelyről már 2012-es magyarországi látogatása során mesélt pár szót.

A Summerland kiadásával igyekszünk mielőbb követni az angol megjelenést, a fordítást pedig ezúttal is Rajaniemi korábbi köteteinek Trethon-díjas műfordítója, Juhász Viktor végzi el.

Címkék: fantasy Hannu Rajaniemi

Szólj hozzá!

2018.01.24.

Ursula K. Le Guin (1929-2018)

HannaCsilla

Január 22-én, hétfőn elhunyt Ursula K. Le Guin, az egyik legnagyszerűbb és legnagyobb hatású fantasztikus írónő. Nevéhez huszonegy regény, tizenegy novelláskötet, négy esszékötet, tizenkét gyerekkönyv, hat verseskötet és négy regényfordítás kapcsolódik.

uklbymwk-6x8-600dpi.JPGLegismertebb fantasy írásai a Szigetvilág-ciklus darabjai, köztük A szigetvilág varázslója, az Atuan sírjai és A legtávolibb part. Le Guin sci-fi regényei, A sötétség balkeze és A kisemmizettek a tudományos-fantasztikus irodalom nagy klasszikusai. Magyarul életművének csak egy része jelent meg, legutóbb éppen novelláinak gyűjteménye, Valós és valótlan I-II. címen. Fájdalmas és felemelő egyben, hogy jelenleg is Ursula K. Le Guin szavaival dolgozunk: kisregényeinek kétkötetes gyűjteményét erre a tavaszra terveztük.

Hatása felmérhetetlen, nemcsak regényeivel, novelláival, de verseivel, beszédeivel és esszéivel is formálta a kortárs irodalmat, és nem csupán a fantasztikus irodalmi közeget. Díjainak diverzitása is bizonyítéka annak, hogy az irodalom minden területén korszakalkotó jelentőségű író volt, és olyan írókra volt nagy hatással, mint Salman Rushdie, David Mitchell, Neil Gaiman és Iain Banks. Elnyerte többek között a Hugo-, Nebula-, Endeavor-, Locus-, James Tiptree Jr.-, Sturgeon-, PEN/Malamud-, a Pushcart- és a Janet Heidinger Kafka-díjat, valamint a National Book Award díjat.

Az elmúlt években elnyerte a World Fantasy Award életműdíját, valamint a Los Angeles Times, a Pacific Northwest Booksellers Association, a Willamette Writers és a Kongresszusi Könyvtár Élő Legendák díját. A Science Fiction Writers of America a Damon Knight nagymesteri címmel tüntette ki, és megkapta a Margaret A. Edwards-díjat is.

Változatos témái politikai, ökológiai, filozófiai kérdéseket járnak körbe, szociológiai és pszichológiai érdeklődése olyan elképzelt társadalmak leképezésében nyilvánult meg, amelyek tükröt mutattak saját civilizációnknak.

Hatalmas életművet ajándékozott nekünk, és műveiben még sokáig velünk marad.

Az egyik beszédéből vett idézettel búcsúzunk:

„Csupán a képzelet képes megszabadítani minket az örök jelen béklyóiból; feltalálja, feltételezi, színleli vagy felfedezi az utat, amelyet aztán az értelem követhet a lehetőségek végtelenjébe, a nyomot, mely átkanyarog a választások labirintusán, a történetet, mely elvezet a valóban emberi szabadsághoz, ahhoz a szabadsághoz, mely nyitva áll mindazok előtt, akiknek elméje el tudja fogadni a valószerűtlenséget."

 

 

Címkék: Le Guin

Szólj hozzá!

2018.01.23.

Idén érkezik Mary Pearson: Dance of Thieves című regénye

HannaCsilla

A GABO SFF könyvek egyik legnépszerűbb sorozata volt a tavaly lezárult Fennmaradottak krónikái, amelynek három kötetében megismerhettük Liát, a lázadó, határozott hercegnőt, és végigkísértük viszontagságos útján, amelynek során megváltoztatta a világát. Minden lezárult történet azonban magában rejti egy újabb történet magját...

A Dance of Thieves a már megismert elpusztult és felépült világnak egy újabb zugában játszódik, ahol egy jó útra tért tolvajlány és egy törvényen kívüli dinasztia fiatal vezetője kerül egymással szembe egy veszedelmes, és árulásokkal teli történetben.

dance-of-thieves-mary-e-pearson.jpg

A Ballenger család hatalmát még a környező királyságok is elismerik, noha semmilyen törvény nem köti őket; a saját szabályaik szerint uralkodnak. Amikor a családfő meghal, a fia, Jase veszi át a hatalmat, de egy távoli országban egy ifjú királynő már olyan változásokat indított el, amelyek kihatnak a Ballenger dinasztia életére is.

Kazit, az egykori tolvajlányt Venda királynője elküldi, hogy derítse fel a Cam Lanteux-ba letelepedett vendaiak elleni támadások körülményeit. Minden jel arra mutat, hogy a Ballenger család zaklatja a telepeseket, ám egy harmadik fél támadása rádöbbenti Kazit és Jase-t, hogy valaki ellenük dolgozik. A sors összefűzi őket, de a bizalmatlanságot nehéz legyőzni, és a két fiatal macska-egér játékba fog, hogy titkos céljaikat elérhessék.

Aki Az árulás csókjának makacs hercegnőjét megszerette, az Kazit is a szívébe fogja zárni, Jase-szel együtt. Miközben régi és új szereplők bukkannak fel a könyv lapjain, a Fennmaradottak világának múltjából is egyre több minden derül ki.

A Dance of Thieves várhatóan karácsony előtt jelenik meg magyarul.

Címkék: Pearson

Szólj hozzá!

2017.12.28.

Az SFMag szerint hiánypótló kötet a Sötétség

r_g

ed_sotetseg_media.jpg

Alapos kritikát közölt nemrég az sfmag.hu a decemberben megjelent Sötétség című horrorantológiánkról, és a cikk szerzője az alábbi konklúzióra jutott:

"... erősen gyanítom, hogy a benne szereplő szerzők háromnegyedétől a következő évtizedekben nem fog megjelenni magyarul novelláskötet, szóval ennyiben hiánypótló és rálátást biztosító kötet, jó alapozó."

A teljes írást az alábbi linken olvashatjátok el.

Címkék: kritika horror antológia

Szólj hozzá!

2017.11.10.

Előrendelhető Ursula K. Le Guin kétkötetes novellagyűjteménye

HannaCsilla

November végén érkezik Ursula K. Le Guin kétkötetes novellagyűjteménye, a Valós és valótlan, ami igazi fantasztikus karácsonyi ajándék lehet minden sci-fi- és fantasyrajongónak.

valos_es_valotlani_elorendelheto.jpg

Fordítók: Varró Attila, Sóvágó Katalin, Miks-Rédai Viktória, Szántai Zsolt, Veres Mihály, Roboz Gábor, Kleinheincz Csilla

ISBN 978-963-406-584-5

Terjedelem: 344 oldal

Ár: 4490 Ft

Kötés: keménytáblás, fűzött

Ursula K. Le Guin Valós és valótlan című, kétkötetes novellagyűjteménye kihagyhatatlan. Az élő legendának számító és science fiction nagymesternek kinevezett Le Guin 1960 óta meghatározó alakja az amerikai irodalomnak. Változatos témái politikai, ökológiai, filozófiai kérdéseket járnak körbe, szociológiai és pszichológiai érdeklődése olyan elképzelt társadalmak leképezésében nyilvánult meg, amelyek tükröt mutattak saját civilizációnknak.

A legjobb kortárs novellisták egyikének tartott szerző szatirikus, éles hangú írásai gyönyörködtetnek, provokálnak, elgondolkodtatnak. A Valahol a Földön Le Guin evilági novellái közül válogat oregoni kisvárosoktól kezdve Európa szívéig.

A Valahol a Földön 30% kedvezménnyel előrendelhető az alábbi linken, vagy a borítóképre kattintva.

valos_es_valotlanii_elorendelheto.jpg

Fordítók: Varró Attila, Miks-Rédai Viktória, Roboz Gábor, Kleinheincz Csilla, Sohár Anikó, Békés András, Küry Miklós

ISBN ISBN 978-963-406-585-2

Terjedelem: 432 oldal

Ár: 4490 Ft

Kötés: keménytáblás, fűzött

Az űr odakint, a világ idebent Le Guin leghíresebb fantasztikus novelláit tartalmazza, amelyek számos olvasó és szerző világképére hatottak. Le Guin hangot ad a némáknak, reményt a kívülállóknak, és mindenekfelett az igazságról ír, miközben mindvégig megőrzi függetlenségét és humorérzékét.

Az űr odakint, a világ idebent 30% kedvezménnyel előrendelhető az alábbi linken, vagy a borítóképre kattintva.

Címkék: novella előrendelés Le Guin

Szólj hozzá!

2017.11.07.

Hamarosan megjelenik a Sötétség: Huszonöt modern horrornovella

r_g

ed_sotetseg_media.jpg

A GABO SFF sorozat egyik utolsó idei kiadványa a Sötétség című antológia lesz, benne huszonöt modern horrornovellával (a többségük most először olvasható magyarul), és végre megmutathatjuk a borítóját is. A festmény Havancsák Gyula, a tipográfia Szabó Vince munkája. A Strahan-féle éves SFF összeállításokhoz hasonlóan nagyon színes válogatásra számíthattok.

Fülszöveg:

Ellen Datlow, a science fiction-, fantasy- és horror-novellairodalom talán legismertebb szerkesztője ebben az egyedülálló antológiájában sokszínű válogatást kínál két évtized horrorterméséből. Az ínyenc gyűjtemény novelláiban kifinomult pszichológiai érzékenység keveredik felkavaró brutalitással. A huszonöt történetet tartalmazó összeállításban Magyarországon már jól ismert és még csak most bemutatkozó szerzőket egyaránt találunk.

Néhány szó a szerkesztőről:

Ellen Datlow 1949-ben született, és több mint harmincöt éve dolgozik science fiction-, fantasy- és horrornovellák szerkesztőjeként. Száznál is több antológiát állított össze, többek között a The Best Horror of the Yeart, a Lovecraft’s Monsterst és a Nightmares: A New Decade of Modern Horrort. Többször is megnyerte a World Fantasy-, a Locus-, a Hugo-, a Stoker-, az International Horror Guild- és a Shirley Jackson-díjat. 2014-ben a World Fantasy Életműdíjjal is kitüntették. New Yorkban él.

Tartalomjegyzék:

Ellen Datlow: Bevezető (ford. Roboz Gábor)

Stefan Dziemianowicz: Előszó (ford. Roboz Gábor)

Clive Barker: Jacqueline Ess akarata és végső akarata (ford. Nemes István)

Edward Bryant: Csirketánc (ford. Tamás Gábor)

Thomas Ligotti: Az álarcok nagyobb ünnepsége (ford. Roboz Gábor)

George R. R. Martin: A Körteforma Ember (ford. Miks-Rédai Viktória)

Peter Straub: A borókafa (ford. Roboz Gábor)

Dan Simmons: Két perc negyvenöt másodperc (ford. Huszár András)

Pat Cadigan: Erő és Passió (ford. Roboz Gábor)

Joe R. Lansdale: A telefonáló nő (ford. Huszár András)

Kathe Koja: Szörnyszülöttek (ford. Huszár András)

Stephen King: Csattogó fogsor (ford. Rézműves Zoltán)

Lucius Shepard: Kis éji zene (ford. Vancsó Éva)

Poppy Z. Brite: Kalkutta, Idegek Ura (ford. Pék Zoltán)

Elizabeth Hand: A villikirály (ford. Kleinheincz Csilla)

Dennis Etchison: A kutyafuttató (ford. Sárpátki Ádám)

Michael Marshall Smith: Esős idő (ford. Tamás Gábor)

David J. Schow: Mennyország a hűtőben (ford. Cserna György)

Joyce Carol Oates: ■■■■■ (ford. Kleinheincz Csilla)

Neil Gaiman: Felfalva (Jelenetek egy játékfilmből) (ford. Horváth Norbert)

Kelly Link: A hívó kalapja (ford. Kleinheincz Csilla)

Gene Wolfe: A fa a kalapom (ford. Tamás Gábor)

Steve Rasnic Tem: Forróság (ford. Sárpátki Ádám)

Ramsey Campbell: Húrok nélkül (ford. Horváth Norbert)

Terry Dowling: Öltés (ford. Horváth Norbert)

Glen Hirshberg: Táncoló Emberek (ford. Sárpátki Ádám)

Joe Hill: Apám maszkja (ford. Pék Zoltán)

A Sötétség keményfedeles kiadványként jelenik meg, előreláthatólag november vége felé. 30% kedvezménnyel már előrendelhető a Gabo webshopjában!

Címkék: horror antologia bejelentes borito

Szólj hozzá!

2017.11.02.

Ursula K. Le Guin: Valós és valótlan I-II.

HannaCsilla

Ursula K. Le Guin Valós és valótlan című, kétkötetes novellagyűjteménye hamarosan megjelenik a GABO SFF sorozatban. Úgy véljük, mind a zsáner veterán olvasóinak, mind a fantasztikus novellákat csak ritkán olvasóknak kihagyhatatlan különlegesség ez a válogatás.

uklbymwk-6x8-600dpi.JPGAz Oregonban élő szerző, Alfred Kroeber antropológus és Theodora Kroeber lánya a fantasztikus irodalom mellett verseket, realista prózát, esszéket, gyerek- és ifjúsági könyveket, forgatókönyveket és dalszövegeket ír, valamint fordít (többek között Lao-ce Tao Te Kingjét) – kevés az olyan amerikai író, aki ennyire változatos területeken ilyen kimagasló minőséget képvisel.

Az élő legendának számító és science fiction nagymesternek kinevezett Le Guin 1960 óta meghatározó alakja az amerikai irodalomnak. Változatos témái politikai, ökológiai, filozófiai kérdéseket járnak körbe, szociológiai és pszichológiai érdeklődése olyan elképzelt társadalmak leképezésében nyilvánult meg, amelyek tükröt mutattak saját civilizációnknak.

A legjobb kortárs novellisták egyikének tartott szerző szatirikus, éles hangú írásai gyönyörködtetnek, provokálnak, elgondolkodtatnak. A Valahol a Földön Le Guin evilági novellái közül válogat oregoni kisvárosoktól kezdve Európa szívéig, Az űr odakint, a világ idebent pedig Le Guin leghíresebb fantasztikus novelláit tartalmazza, amelyek számos olvasó és szerző világképére hatottak. Le Guin hangot ad a némáknak, reményt a kívülállóknak, és mindenekfelett az igazságról ír, miközben mindvégig megőrzi függetlenségét és humorérzékét.

A novellák többsége most először olvasható magyarul.

valos_es_valotlan_i-ii.jpg

Fordítók: Békés András, Kleinheincz Csilla, Küry Miklós, Miks-Rédai Viktória, Roboz Gábor, Sohár Anikó, Sóvágó Katalin, Szántai Zsolt, Varró Attila és Veres Mihály

Tartalomjegyzék

I. Valahol a Földön

Fivérek, nővérek
Egy hét vidéken
A szabadság levegője
Képzeletbeli országok
A rózsa naplója
Az út iránya
A fehér szamár
Gwilan hárfája
May pumája
Buffalo lányai, gyertek ki
Lovastábor
Széles víz
Az elveszett gyerekek
Üzenetek
Alvajárók
Kéz, csésze, kagyló
Ether, hol itt
Fél ötkor

II. Az űr odakint, a világ idebent

Akik elhagyták Omelast
Semley nyaklánca
Kilenc élet
Útvesztők
Az első kapcsolatfelvétel a gorgonidokkal
Shobyék története
Árulások
A segrik ügye
Magány
A vad lányok
Gy repülő emberei
Az asonuk hallgatása
Az északi fal megmászása
Az akácmagok szerzője
Ahogy a felesége látta
Az elnevezések szabálya
Aprópénz
A vadorzó
Sur
A nevek elvétele
Egy csupor víz

 

Fotó: Copyright © by Marian Wood Kolisch

3 komment

2017.10.05.

Horrorantológiával készülünk karácsonyra

r_g

darkness_b1.jpg

A zsebkönyvsorozat mellett készültünk még egy meglepetéssel az év végére, amit nem tudunk tovább magunkban tartani.

Kiadjuk az Ellen Datlow szerkesztette Darkness című horrorantológiát, benne huszonegy év horrornovella-termésével. Datlow a szakma egyik nagy öregje, több mint harmincöt éve dolgozik science fiction-, fantasy- és horrornovellák szerkesztőjeként, száznál is több antológiát állított már össze, 2014-ben a World Fantasy Életműdíjjal is kitüntették.

A Darkness huszonöt írást tartalmaz: akad közöttük zsigeri, brutálisan erőszakos sztori, lassabban építkező, atmoszféraközpontú történet, fekete humorú és valószínűleg még az ínyenceket is meglepő novella. A szerzők között – akárcsak az éves SFF antológiáinkban – vannak Magyarországon már jól ismert nevek, és olyanok is, akik még csak most mutatkoznak be nálunk.

Azért is örülünk, hogy mi gondozhatjuk a Darknesst, mert úgy érezzük, ez a kötet is hozzájárulhat ahhoz, hogy a horrorra ne lesajnálandó műfajként tekintsenek, a benne lévő novellák pedig olyan sokszínű válogatást nyújtanak, amiben könnyű kedvenceket találni.

Még javában dolgozunk a kiadványon, úgyhogy a konkrét részletekkel később jelentkezünk (a fenti borító csak illusztráció, sajátot készítünk), egyelőre csak a szerzők névsorát közöljük: Clive Barker, Edward Bryant, Thomas Ligotti, George R. R. Martin, Peter Straub, Dan Simmons, Pat Cadigan, Joe R. Lansdale, Kathe Koja, Stephen King, Lucius Shepard, Poppy Z. Brite, Elizabeth Hand, Dennis Etchison, Michael Marshall Smith, David J. Schow, Joyce Carol Oates, Neil Gaiman, Kelly Link, Gene Wolfe, Steve Rasnic Tem, Ramsey Campbell, Terry Dowling, Glen Hirshberg és Joe Hill.

Címkék: horror novella antologia bejelentes

Szólj hozzá!