Menü

Gabo webshop

Facebook

Feedek

2015.05.07.

Szerzőink

r_g

sumegiattila.jpg

Sümegi Attila

 

Sümegi Attila 1978-ban született Budapesten. Jelenleg Székesfehérváron él, és dolgozik. 2007 óta a Delta Műhely írókör tagja. Novellái különböző magazinokban és antológiákban jelentek meg, némelyek díjat is kaptak. Első regénye 2012-ben került a könyvesboltokba Bezár a fény címmel.

Nálunk megjelent könyve: Vadhajtás (e-könyv) 

gradyhendrix.jpg

Grady Hendrix

 

Grady Hendrix korábban olyan lapoknak írt, mint a Variety, a Slate, a New York Post, a Playboy és a Village Voice. Hosszú éveken át telefonos ügyeletesként dolgozott egy parapszichológiai kutatóintézetnél. Jelenleg a manhattani Orsk munkatársa.

Nálunk megjelent könyve: Horrorstör 

 

karen_akins.jpg

Karen Akins

 

Karen Akins az Egyesült Államokban él, és amikor nem ír vagy olvas, szeret fénykardozni a fiaival, és BBC-sorozatokat nézni a férjével. Karen sok minden volt már életében: íjásztanár, dobos a történelem legrövidebb életű garázszenekarában, és sokkolóan rossz amőbajátékos. Az Időhurok az első regénye, hamarosan a történet lezárása is megjelenik.

Nálunk megjelent könyve: Időhurok 

garth_nix.jpg

Garth Nix

 

Garth Nix ausztrál író, aki gyerek- és ifjúsági könyveiről ismert, és már íróvá válása előtt is a könyvkiadásban dolgozott. Régi Királyság-sorozatának köteteivel elnyerte az Aurealis- és a Ditmar-díjat, könyvei felkerültek a nevesebb bestsellerlistákra, és negyven nyelvre fordították le őket. Jelenleg Sydneyben él feleségével és két gyerekével.en.

Nálunk megjelent könyve: Sabriel 

 

IanMcDonald[LT]2006 copy_kicsi.jpg

Ian McDonald

 

Ian McDonald tizenhárom tudományos-fantasztikus regényt írt, és már rég nem számolja, hány egyéb történetet. Az összes jelentős science fiction díjra jelölték, és sokat meg is nyert közülük (többek között többszörös Locus- és BSFA-díj nyertes, de A dervisház című regénye egy  John W. Campbell- és Arthur C. Clarke-díjat is magáénak mondhat). A televíziónak is dolgozik, programfejlesztésen – azoknak a valóságshow-knak csak kell jönniük valahonnan –, és képernyőre éppen úgy ír, mint papírra. Észak-Írországban él, Belfast mellett, és imád utazgatni. A Síkvándor az Örökkévaló-sorozat első része, a legjobb alternatív történelmi regényeknek kijáró Sidewise-díjra jelölték 2011-ben.

Nálunk megjelent könyve: Síkvándor 

Ann Leckie (c) MissionPhoto.org_kicsi.jpg

Ann Leckie

 

Ann Leckie a Mellékes igazság (Ancillary Justice) kirobbanó sikere előtt novellistaként volt ismert, művei olyan neves SF magazinokban jelentek meg, mint a Subterranean MagazineStrange Horizons és a Realms of Fantasy. “Hesperia and Glory” című novellája bekerült a Rich Horton által szerkesztett 2007-es Science Fiction: The Best of the Year kötetbe.

2010 -s 2013 között szerkesztője volt az online SF magazinnak, a Gigantosurusnak és szerkesztőként részt vett a PodCastle fantasy podcast munkájában is. Jelenleg St. Louis-ban él családjával.

Nálunk megjelent könyve: Mellékes igazság 

darylgregoryauthorphoto__kicsi.png

Daryl Gregory

 

Az 1965-ben született, jelenleg Pennsylvaniában élő Daryl Gregory délelőtt számítógépes kódokat ír, délután prózát, este képregényeket. Szerzői karrierje 2009-ben indult a díjnyertes Pandemoniummal, majd a The Devil’s Alphabet és a  Stony Mayhall második élete című regényekkel folytatódott, amelyekkel igazolta, hogy a műfajokkal való kísérletezés híve.

Nálunk megjelent könyve: Stony Mayhall második élete 

szakurazakahirosi.jpg

Szakurazaka Hirosi

 

Szakurazaka Hirosi 1970-ben született. Szerzői pályája 2003-ban indult, a Közérthetően a modern varázslásról című könyvvel, amely egy japán irodalmi díj jelöltjei közé is bekerült. Másik regénye a Slum Online. A holnap határából nemcsak film készült, de manga is.

Nálunk megjelent könyve: A holnap határa

Moskat_Anita_blogra.jpg

Moskát Anita

 

Moskát Anita 1989-ben született. Biológusként végzett, jelenleg szerkesztőként dolgozik Budapesten, az SFmag.hu cikkírója és egyik szerkesztője. Tíz éve ír, 2007 óta a Delta Műhely írókör tagja. Novellái magazinokban, többek közt a Galaktikában jelentek meg. Az SFmag antológiájában szereplő, Megnemszületettek városa című novelláját több kritikus is a kötet legjobbjaként nevezte meg. Nemcsak a fantasztikum érdekli, gyerekek számára is írt ismeretterjesztő könyvet. A Bábel fiai az első regénye.

Nálunk megjelent könyve: Bábel fiai 

 

csillahonlapra.jpgKleinheincz Csilla

 

1978-ban született. Versei a Huszonötödik óra antológiában jelentek meg, több magyar és külföldi magazinban és antológiában publikált novellákat. Önálló regényei a Város két fül között és az Ólomerdő; novelláskötete Nyulak, sellők, viszonyok címmel jelent meg. Kezdetben a Stádium Ifjú Írók Köre és a Cohors Scriptorium, majd a Delta Műhely tagja. Jelenleg szerkesztőként és fordítóként dolgozik.

Nálunk megjelent könyve: Ólomerdő, Üveghegy

 

Bens-dust-cover-0201-300x387.jpg

Ben Aaronovitch

 

1964-ben született Londonban, és saját bevallása szerint foggal-körömmel ragaszkodik szülővárosához. Több angol tévésorozaton, például a Casualtyn, a Jupiter Moonon és a Ki vagy, Doki?-n dolgozott forgatókönyvíróként, utóbbihoz regényeket is írt. A London folyóival kezdődő sorozata már a negyedik köteténél jár, és töretlen népszerűségnek örvend. Hivatalos honlapja a www.the-folly.com címen érhető el.

Nálunk megjelent könyve: London folyói, Soho felett a Hold

 

Gareth Roberts_small.jpg

Gareth Roberts

 

Gareth Roberts Cheshamben született 1968-ban. Többek között az alábbi részek forgatókönyvét írta a Ki vagy, Doki? című sorozathoz: A Shakespeare-kód, Az egyszarvú és a darázs, Az albérlő és a Záróra. Ugyancsak forgatókönyvíróként dolgozott a Sarah Jane kalandjai című spin-off szérián és más angol tévésorozatokon. Kilenc korábbi Ki vagy, Doki?-történet szerzője. Jelenleg Nyugat-Londonban él.

Nálunk megjelent könyve: Shada


holdstockmini.jpg

Robert Holdstock

 

Robert Holdstock 1948-ban született az angliai Kentben. Miután évekig zoológusnak tanult, 1975-ben teljes munkaidős írónak állt. A hetvenes-nyolcvanas évek során számos science fiction- és fantasy-könyvet publikált (sokat álnéven), az áttörést az 1984-ben kiadott Mitágó-erdő hozta meg számára, amellyel elnyerte a legjobb regénynek járó BSFA- és World Fantasy-díjakat. 2009-ben bekövetkezett haláláig több regénnyel és novelláskötettel folytatta a Mitágó-erdő történetét.

Nálunk megjelent könyve: Mitágó-erdő, Lavondyss

 

James Smythe-szerzofoto.jpgJames Smythe

 

James Smythe 1980-ban született Londonban, jelenleg West Sussexben él. Mióta megszerezte PhD-fokozatát a Cardiff University-n, dolgozott kreatív írás-oktatóként és számítógépes játékok írójaként is. Könyvei: Hereditation (2009), The Testimony (2012), A felfedező (2013) és The Machine (2013). Hivatalos honlapja a www.james-smythe.com, twitterje a twitter.com/jpsmythe címen érhető el.

Nálunk megjelent könyve: A felfedezőpatrick-rothfuss.jpg

Patrick Rothfuss

 

Patrick Rothfuss 1973-ban született Wisconsinban. A University of Wisconsin–Stevens Pointon diplomázott, ezt követően tanárként dolgozott, majd bemutatkozó regényével máris a kortárs fantasy egyik legismertebb szerzőjévé vált. Regényei: A szél neve (2007) és A bölcs ember félelme (2011). Hivatalos honlapja a www.patrickrothfuss.com, blogja a blog.patrickrothfuss.com címen érhető el.Nálunk megjelent könyvei: A szél neve, A bölcs ember félelme, A szótlan tárgyak lassú szemlélése 

 

Douglas_adams_.jpg

Douglas Adams (1952-2001)

 

Douglas Adams az angol irodalom egyik népszerűbb képviselője, a Galaxis útikalauz stopposoknak szerzője. Könyvei: a Galaxis útikalauz stopposoknak-sorozat (1978-1992), Dirk Gently holisztikus nyomozóirodája (1987), A lélek hosszú, sötét teadélutánja (1988), Utoljára látható (1990) és A kétség lazaca (2002). Hivatalos honlapja a www.douglasadams.com címen érhető el.

Nálunk megjelent könyvei: Galaxis útikalauz stopposoknak (gyűjteményes kiadás), Dirk Gently holisztikus nyomozóirodája, A lélek hosszú, sötét teadélutánja, Utoljára látható 

 isaac-asimov.gif

Isaac Asimov (1920-1992)

 

Isaac Asimov a science fiction irodalom klasszikusa, számtalan könyv szerzője és több tucat díj birtokosa. Legismertebb könyvei: A Robot-sorozat, A Birodalom-sorozat és Az Alapítvány-sorozat.


Nálunk megjelent könyvei: Az Alapítvány előtt, Előjáték az Alapítványhoz, Alapítvány, Alapítvány és Birodalom, Második Alapítvány, Az Alapítvány pereme, Alapítvány és Föld

 Colfer.jpeg

Eoin Colfer

Eoin Colfer 1965-ben született az írországi Wexfordban. Artemis Fowl című ifjúsági fantasy-sorozatával akkora sikert aratott, hogy általános iskolai tanárból főállású íróvá válhatott. Ismertebb könyvei: az Artemis Fowl-sorozat (2001-2012), Ja, és még valami... (2009), Meglőve (2011) és W.A.R.P. The Reluctant Assassin (2013). Hivatalos honlapja a www.eoincolfer.com címen érhető el.

 


Nálunk megjelent könyvei: Artemis Fowl: Tündérekkel életre-halálraArtemis Fowl és Opália végzete, Artemis Fowl: Sarkvidéki incidensJa, és még valami... : Douglas Adams Galaxis útikalauz stopposoknak trilógiájának hatodik részeMeglőve.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gabosff.blog.hu/api/trackback/id/tr335246435