Menü

Gabo webshop

Facebook

Feedek

2013.05.21.

Douglas Adams: A kétség lazaca

r_g

a_kétség_lazaca200px.jpg

Fordító: Gedeon Béla

Kötés: Kötött

ISBN: 9639421618

Kiadási év: 2013

Oldalszám: 294

A kétség lazaca cselekménye ugyanolyan talányos, mint a címe, és Dirk Gently egyszerre követi benne egy fél macska és egy színész nyomait, akinek hirtelen felbukkanása talán nem is olyan véletlen, mint ahogy tűnik. A pizzafüggő nyomozó mellett szerepel még Thor, a Vihar ősi északi istene, Dave DaveLandből, és egy szerfölött bizonytalan orrszarvú, akit Desmondnak hívnak. A további kitalált történetek közt találjuk még az „Ifjú Zaphod biztosra megy” című darabot, amelyben feltűnik a Galaxis-könyvek csillagközi sztárja, valamint a „Dzsingisz kán magánélete” című opuszt, amelyet Graham Chapmannel közösen írt, s amelyben egy portyázó, barbár gyilkos érzelmi szükségleteit ismerhetjük meg.

Az egyéb dokumentumok közt különféle Douglas Adams-írásokat találunk, kezdve egy tizenkét éves korában az Eagle magazinnak írt őszinte hangvételű levéllel, a Beatles-imádattal és rövidnadrág iránti gyűlölettel teli fiatalkori emlékein át, egészen az előadásokig, amelyek híven tükrözik Adams kivételes természettudományos, technológiai és filozófiai ismereteit. Itt is olyan elképesztő témájú írások szerepelnek, mint a vallás, az „elektromos ketyerék”, amelyek használhatatlanná teszik a számítógépeket, az Y-betű, és Douglas szerelmi afférja két kutyával Új-Mexikóban.

A kétség lazaca mind a rajongók, mind az új olvasók számára egyaránt az élet, a világegyetem meg minden őrültség, előzékenység és zseniálitás csodálatos tárháza.

A bejegyzés trackback címe:

https://gabosff.blog.hu/api/trackback/id/tr885298175