Menü

Gabo webshop

Címkék

Aaronovitch (21) Adam-Troy Castro (3) Adams (14) Addison (5) akció (1) Akins (3) All You Need is Kill (1) antologia (6) antológia (12) Asimov (13) A Dűne messiása (2) A holnap határa (1) Bacigalupi (6) Barry (2) bejelentes (28) beleolvaso (9) Beukes (9) blogturné (1) blörbök (1) borito (30) Buglyó (6) Campbell (6) Colfer (15) Cserny Timi Pookah (2) Csigás Gábor (1) Dickinson (2) díj (2) disztópia (1) Doctor Who (3) Dozois (3) Dűne (2) e-könyv (1) ebook (4) Edge of Tomorrow (1) előrendelés (1) érdekesség (12) eredményhirdetés (4) értékelés (1) Ezüstkéz (1) fantasy (91) film (8) folyói (1) Frank Herbert (2) Góliát (1) grafika (11) Gregory (11) Hannu Rajaniemi (1) Hendrix (3) Holdstock (29) Holmberg (3) horror (9) idezet (7) interju (16) Irha és bőr (1) Jacek Dukaj (1) Jackson (1) játék (2) Joe Hill (2) Joyce (2) Kindle (2) kisregény (2) Kitschies (2) Kleinheincz (19) klímaváltozás (1) könyvajánló (1) könyvhét (2) körkérdés (5) kozerdeku (1) kritika (29) Leckie (19) Le Guin (4) light novel (1) Locus-díj (1) London (1) Lőrinczy (1) Mars 500 (1) McDonald (11) Miller (2) Mitágó-erdő (1) Moskát (19) Narrenturm (1) Netflix (1) Nix (4) novella (23) Novik (5) nyeremény (1) ólomerdő (1) pályázat (14) Panoráma (1) Pearson (12) Rajaniemi (1) regény (2) rejtvény (1) rendezvény (1) Rengeteg (1) részlet (1) Roberts (15) Robertson (3) Rothfuss (32) Rusvai (2) Sakurazaka (7) Sánta Kira (2) Sapkowski (5) sárkány (1) sci-fi (66) Shada (1) Smythe (39) St. John Mandel (4) Staveley (10) Strahan (5) Sümegi (4) Szakurazaka (7) tartalomjegyzék (1) thriller (3) Tikos Péter (2) Tom Cruise (1) Tünde Farrand (1) tündöklő (1) undefined (2) urbanfantasy (3) Vaják (4) Waclaw Felczak Alapítvány (1) Wecker (3) weird (1) Westerfeld (1) Witcher (3) YA (4) zsebkönyvsorozat (1) Címkefelhő

Facebook

Feedek

2014.04.15.

Találkozás Ben Aaronovitch-csal

HannaCsilla

A Londoni Könyvvásáron volt alkalmam találkozni Ben Aaronovitch-csal, a London folyói írójával, aki élőben ugyanolyan szellemes és jó kedélyű, mint könyveinek főszereplője, Peter Grant – bár a hasonlóságok itt véget érnek, mert mint kiderült, Peterrel ellentétben ő nem tud főzni és az életét sem borítják fel rendre a furábbnál furább alakok (csak amennyire ez a mágiamentes életben általános).

A magyar kiadás nagyon tetszett neki, elvégre egynémely másik európai nyelvvel ellentétben ebből aztán még szótöredékeket sem érthetett. (Azért az első fejezet szóvicces címét el kellett magyaráznom, hogyan oldotta meg a fordító, Pék Zoltán, aki egyébként derekas munkát végzett a poénokkal.)

Ben elmondta, hogy Peter Grant teljes fegyverzetben pattant ki a fejéből (ritka dolog ez még a profi íróknál is), és bár az a tény, hogy színesbőrű, nem jelentett akkoriban politikai állásfoglalást, azon kevés dolgok egyike volt, amelyekhez mindenáron ragaszkodott, mikor tető alá hozták a filmsorozat-szerződést. Mert a Peter Grant sorozatból tévésorozat is készül a BBC-nél, rögtön a Jonathan Strange & Mr. Norell után, Ben fontos feltételei közül a másik is teljesült: a forgatókönyvek írásában is közre fog működni, így biztosak lehetünk benne, hogy a megszeretett karakterek nem fognak megváltozni.

Láttunk egy föld alatti folyót (illetve, mivel a felszínen sétáltunk, annak hűlt helyét), és Ben megmutatta az épületet, ahol mindazon dolgok történnek, amikről azt hisszük, a Scotland Yardban csinálják.

Mint elmondta, nem gondolta volna, hogy a könyvei ekkora sikert érnek el. Amikor belefogott a London folyóiba, épp le volt égve, és úgy döntött, azt ír, amit szeretne – és ez bejött neki, olyannyira, hogy most már el sem tud menni conokra, mert megszállják a rajongók, pedig ő maga is szívesebben venne részt olvasóként.

De azért elég jól tűrte, hogy egy fénykép erejéig rajongóvá váljak és közös selfie-t készítsek vele (jóval magasabb nálam, ezért ő lehajolt, én meg lábujjhegyre álltam).

 

DSCN0366.JPG

Kérdeztem Bentől, meddig írja a sorozatot. Azt felelte: ameddig élvezi vagy meg nem tud venni egy tengerjáró jachtot. De talán még azután is.

Reméljük, még jó sokáig.

Címkék: Aaronovitch

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gabosff.blog.hu/api/trackback/id/tr586029276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása