Menü

Gabo webshop

Címkék

Aaronovitch (21) Adam-Troy Castro (3) Adams (14) Addison (5) akció (1) Akins (3) All You Need is Kill (1) antológia (7) antologia (5) Asimov (12) A Dűne messiása (1) A holnap határa (1) Bacigalupi (6) Barry (2) bejelentes (26) beleolvaso (9) Beukes (9) blogturné (1) blörbök (1) borito (30) Buglyó (6) Campbell (5) Colfer (15) Cserny Timi Pookah (1) Csigás Gábor (1) Dickinson (2) díj (2) disztópia (1) Doctor Who (3) Dozois (2) Dűne (1) e-könyv (1) ebook (4) Edge of Tomorrow (1) előrendelés (1) érdekesség (12) eredményhirdetés (1) értékelés (1) Ezüstkéz (1) fantasy (83) film (8) folyói (1) Frank Herbert (1) Góliát (1) grafika (10) Gregory (11) Hannu Rajaniemi (1) Hendrix (3) Holdstock (29) Holmberg (3) horror (6) idezet (7) interju (11) Irha és bőr (1) Jackson (1) játék (2) Joe Hill (2) Joyce (2) Kindle (2) kisregény (2) Kitschies (2) Kleinheincz (18) klímaváltozás (1) könyvajánló (1) könyvhét (2) kozerdeku (1) kritika (29) Leckie (19) Le Guin (4) light novel (1) Locus-díj (1) London (1) Lőrinczy (1) Mars 500 (1) McDonald (11) Miller (2) Mitágó-erdő (1) Moskát (19) Nix (4) novella (18) Novik (5) nyeremény (1) pályázat (8) Panoráma (1) Pearson (11) Rajaniemi (1) regény (1) rejtvény (1) rendezvény (1) Rengeteg (1) részlet (1) Roberts (14) Robertson (3) Rothfuss (32) Rusvai (2) Sakurazaka (7) Sánta Kira (2) Sapkowski (1) sárkány (1) sci-fi (58) Shada (1) Smythe (39) St. John Mandel (3) Staveley (10) Strahan (3) Sümegi (4) Szakurazaka (7) tartalomjegyzék (1) thriller (3) Tikos Péter (1) Tom Cruise (1) Tünde Farrand (1) tündöklő (1) undefined (2) urbanfantasy (3) Vaják (1) Wecker (3) Westerfeld (1) Witcher (1) YA (3) zsebkönyvsorozat (1) Címkefelhő

Facebook

Feedek

2019.10.31.

Indul a GABO új novellapályázata!

r_g

horrorbanner.jpg

Amikor Az év magyar science fiction- és fantasynovellái című, tavaly indult antológiasorozatunk anyagának összeállításához elolvastunk több száz pályaművet, feltűnt, hogy jó néhányan horrornovellával jelentkeztek (sőt mindkét eddigi kötetbe bekerültek ilyen írások), emellett évek óta szemmel tartjuk a területen aktív honlapok, blogok, folyóiratok tevékenységét: ezért éreztük úgy, hogy megérett az idő egy magyar szerzős horrorantológia összeállítására.

Azt máris jelezzük, hogy nem a fent említett sorozattal párhuzamosan működő, éves válogatást tervezünk, hanem egyelőre egyszeri, tematikus antológiát, fenntartva a lehetőséget, hogy ha ez jó ötletnek bizonyul, akkor néhány év múlva belevágunk a folytatásba.

Az antológiához nyílt pályázatot hirdetünk, tehát bárki jelentkezhet rá, és az elbírálás ezúttal is anonim lesz, vagyis nem a szerkesztői e-mailcímünkre kérjük a pályamunkákat, hanem az info@gabo.hu-ra. Kollégánk, aki nem vesz részt az értékelésben, nyilvántartást vezet a pályázók adatairól, és az elbírálást végző szerkesztőknek már csak a névtelen novellákat fogja továbbküldeni.

Ami a kritériumokat illeti, egy régi blogbejegyzésünket idéznénk, amit más, a pályázással kapcsolatos tanulságok miatt is érdemes elolvasni:

„Mi nem divatnovellákat keresünk, nem kell igazodni trendekhez, nem érdekel minket a jól ismert régi. Olyan novellákat szeretnénk látni, amelyeket nem tudna más megírni, csak az adott szerző, az ő saját, egyéni látásmódjával és érzékenységével, amelyek épp emiatt újak és különlegesek.”

A pályázat határideje: 2020. március 31. éjfél

Terjedelmi korlát: 10 000 – 40 000 leütés

Honorárium: megjelenés esetén bruttó 30 000 Ft

Formai követelmények: A novellákat RTF, DOC vagy DOCX formátumban várjuk, a fájl neve tartalmazza a szerző nevét és a novella címét. A fájlban szintén fel kell tüntetni a szerző nevét és elérhetőségét. A szöveg legyen sorkizárt, a sortávolság szimpla vagy másfeles, kiemelésre bold vagy kurzív használható, hacsak a novella nem tartalmaz rendhagyó formai megoldásokat.

Beküldés: Elektronikusan az info@gabo.hu címre, az e-mail tárgymezőjébe kerüljön bele a „légszomj” szó, pl. Tárgy: LÉGSZOMJ: Gipsz Jakab: Novella címe. A kísérőlevélben a könnyebb adminisztráció érdekében szerepeljen a pályázó neve, emailcíme és a novella címe.

Tematikai megkötés: horror, weird

Kikötések: Magyar nyelven sem nyomtatott, sem online formában nem publikált, eredeti, fennálló franchise-hoz nem köthető műveket várunk, amelyekkel máshol sem találkozhattunk korábban (tehát nem kaptunk korábban kéziratot és nem szerepelt a Fantasztikus kéziratok éjszakáján). Egy szerző egy pályaművet küldhet be.

A lényeget pedig a végére hagytuk: a pályázat, egyúttal a leendő kötet címe

Légszomj

Olyan szót kerestünk, amely sokféle történethez nyújthat kiindulópontot, és képes megmozgatni a szerzők fantáziáját. Sok egyéb mellett nagyon szeretjük az élőhalottakat, a kísértetházakat és az óriásszörnyeket is, de szerintünk a horror jóval több mindenre kínál lehetőséget, és reméljük, a pályázóink sem fogják vissza magukat.

A Légszomj antológia jelenlegi terveink szerint 2020 őszén jelenik meg.

Címkék: horror novella pályázat bejelentes

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gabosff.blog.hu/api/trackback/id/tr6915274888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.