Menü

Gabo webshop

Címkék

Aaronovitch (21) Adam-Troy Castro (3) Adams (14) Addison (5) akció (1) Akins (3) All You Need is Kill (1) antológia (12) antologia (6) Asimov (13) A Dűne messiása (2) A holnap határa (1) Bacigalupi (6) Barry (2) bejelentes (28) beleolvaso (9) Beukes (9) blogturné (1) blörbök (1) borito (30) Buglyó (6) Campbell (6) Colfer (15) Cserny Timi Pookah (2) Csigás Gábor (1) Dickinson (2) díj (2) disztópia (1) Doctor Who (3) Dozois (3) Dűne (2) e-könyv (1) ebook (4) Edge of Tomorrow (1) előrendelés (1) érdekesség (12) eredményhirdetés (4) értékelés (1) Ezüstkéz (1) fantasy (91) film (8) folyói (1) Frank Herbert (2) Góliát (1) grafika (11) Gregory (11) Hannu Rajaniemi (1) Hendrix (3) Holdstock (29) Holmberg (3) horror (9) idezet (7) interju (16) Irha és bőr (1) Jacek Dukaj (1) Jackson (1) játék (2) Joe Hill (2) Joyce (2) Kindle (2) kisregény (2) Kitschies (2) Kleinheincz (19) klímaváltozás (1) könyvajánló (1) könyvhét (2) körkérdés (5) kozerdeku (1) kritika (29) Leckie (19) Le Guin (4) light novel (1) Locus-díj (1) London (1) Lőrinczy (1) Mars 500 (1) McDonald (11) Miller (2) Mitágó-erdő (1) Moskát (19) Narrenturm (1) Netflix (1) Nix (4) novella (23) Novik (5) nyeremény (1) ólomerdő (1) pályázat (14) Panoráma (1) Pearson (12) Rajaniemi (1) regény (2) rejtvény (1) rendezvény (1) Rengeteg (1) részlet (1) Roberts (15) Robertson (3) Rothfuss (32) Rusvai (2) Sakurazaka (7) Sánta Kira (2) Sapkowski (5) sárkány (1) sci-fi (66) Shada (1) Smythe (39) St. John Mandel (4) Staveley (10) Strahan (5) Sümegi (4) Szakurazaka (7) tartalomjegyzék (1) thriller (3) Tikos Péter (2) Tom Cruise (1) Tünde Farrand (1) tündöklő (1) undefined (2) urbanfantasy (3) Vaják (4) Waclaw Felczak Alapítvány (1) Wecker (3) weird (1) Westerfeld (1) Witcher (3) YA (4) zsebkönyvsorozat (1) Címkefelhő

Facebook

Feedek

2016.02.11.

Terveink 2016-ra

acélpatkány

Gőzerővel dolgozunk a 2016-os fantasztikus megjelenéseinken, és elérkezettnek láttuk az időt, hogy adjunk egy kis helyzetjelentést, illetve hogy egy helyen összeszedjük a tavaly már beharangozott köteteket.

1.jpg

Terveink szerint hamarabb, de legkésőbb a Könyvfesztiválra fog érkezni Adam-Troy Castro furcsa sci-fi-krimi hibridje, A holtak küldöttei. Ebben a történetben egy végtelenül cinikus, emberkerülő nyomozónő, Andrea Cort egy szinte megoldhatatlan feladat elé kerül az Egy Egy Egy nevű hatalmas űrállomáson, ahol az MIeredet nevű szoftverintelligencia egy olyan fajt hozott létre, amelynek tagjai több kilométeres mélység fölött függeszkedve élik le életüket.

Ugyancsak előrehaladott állapotban van Al Robertson sci-fi regénye, az Égtörés, amit sokan a tavalyi év legerősebb debütáló kötetének tartanak. Ebben a könyvben az emberiség a lakhatatlan Föld helyett egy iparosított aszteroidán tengődik. Az emberek túl vannak egy háborún, amit egy fellázadt mesterséges intelligencia ellen vívtak. Ugyan a háborúnak vége, de mindkét fél súlyos árat fizetett ezért. Jack Foster hosszú és mocskos harcok után tér vissza az Állomásra, hogy megtalálja a számára legfontosabb embert – viszont szorítja az idő, hiszen az elméjében élő harci MI hamarosan átveszi a teste felett az irányítást, végleg kitörölve Foster tudatát.

Nem csak sci-fivel készülünk a Könyvfesztiválra, ekkor fog ugyanis megjelenni Naomi Novik mesei elemekkel teli fantasy regénye, a Rengeteg is, aminek a megfilmesítési jogaiért nagy harcot vívtak a stúdiók. Novik világa hihetetlenül egyedi és új, amit azonban egy gyilkos erdőség, a rengeteg árnyékol be, amely az emberek elpusztítására tör. Ebben a világban él Agnieszka, a szertelen, kétbalkezes fiatal leány, egy faluban, ahonnan a Sárkány nevű varázsló tízévente elragad egy fiatal lányt. Idén mindenki legnagyobb meglepetésére Agnieszkára esik a varázsló választása, ezzel pedig egy félelmetes és lenyűgöző kaland veszi kezdetét.

Ha pedig ez még mindig nem lenne elég, a Könyvfesztiválra a GABO SFF YA alsorozatának új darabja, a tavalyi Az árulás csókja folytatása is érkezik Mary E. Pearsontól, Az árulás szíve. Ebben az első kötetből megismert Lia a megölésére küldött orgyilkos hazájába, Vendába kerül, eközben pedig egyre jobban elbizonytalanodik: aki meg akarta ölni, az most megmenti, aki elárulta, az a szabadságát áldozza felé érte, Venda pedig, amelynek hadserege meggyilkolta a szeretteit, talán mégsem olyan barbár hely, mint eddig hitte…

2.jpg

Ami pedig a további terveinket illeti, mind önálló regények, mind folytatások is szerepelnek a megjelenések között, ahogyan új sorozatokba is belevágunk.

Az idehaza nem ismeretlen Paolo Bacigalupi új regényével, a The Water Knife-fal azoknak kívánunk olvasmányt nyújtani, akik szeretik a világunk jövőjével, Földünk sorsával foglalkozó, okos sci-fiket. Bacigalupi világában ugyanis a vízhiány határozza meg az emberek életét, és sokak számára az emberi élet értéktelen egy korty vízzel szemben. Katherine Addison ugyan új szerzőnk, de reméljük, olvasóink meg lesznek elégedve Hugo- és Nebula-jelölt, valamint Locus nyertes A goblincsászár című fantasyjével. A külföldön sokak kedvencévé váló regény főhőse a félig goblin, félig tünde Maia, aki sanyarúan tengeti napjait, amikor is hírnök érkezik hozzá a császári udvartól, hogy közölje: ő vált a császári trón várományosává. Azonban a fiú története nem tündérmese, az udvar ugyanis intrikával és ellenségekkel teli, így Maiának minden talpraesettségére szüksége lesz, hogy helyt tudjon állni ebben a környezetben.

ancillary-mercy-2.jpg

Folytatni fogjuk a már megkezdett sorozatainkat is. Befejezzük Ann Leckie Mellékes-trilógiáját az Ancillary Mercy-vel, amiben Breq, az emberi testbe kényszerült hajdani csatahajó végre szembekerül azokkal, akik valójában felelősek a sorsáért és a Radch Birodalomban dúló polgárháborúért. Kiadjuk Ben Aaronovitch urban fantasy-sorozatának következő részét, a Whispers Under Ground című kötetet, amiben Nightingale nyomozó újra elmerül London sötét, varázslattal és bűntényekkel teli világában. Tavaly új szerzőként debütált nálunk az epikus fantasyben népszerű Brian Staveley, idén pedig érkezni fog a The Providence of Fire, ami ott folytatja A császár pengéjében megkezdett történetet, ahol abbamaradt. Szintén tavaly mutatkozott be nálunk Jack Campbell, akinek Rendíthetetlen című military SF-jét mi is és sok olvasónk is nagyon szereti, nem is kérdés tehát, hogy folytatódik Black Jack Geary és flottája útja haza a Fearless című epizódban.

3.jpg

Ami pedig az új sorozatokat illeti, büszkék vagyunk, hogy mi adhatjuk át a magyar olvasóknak Ian McDonald izgalmas „űrbéli maffiaregényét”, a Luna – New Moont, ami megjelenését követően azonnal zajos sikert aratott és legutóbb jelölték a Brit Science Fiction Association díjára is.

Végezetül pedig az olvasóink figyelmébe ajánlunk két regényt, amelyek ugyan nem a GABO SFF sorozatában fognak megjelenni, de úgy gondoljuk, érdekelheti a sci-fi és fantasy olvasó közönséget is. Az egyik a Könyvfesztiválra érkező Emily St. John Mandel Arthur C. Clarke-díjas regénye, a Tizenegyes Állomás, ami korábban a GABO SFF tervei közt szerepelt, de úgy döntöttünk, ez a regény bőven túlfeszíti a zsánerek kereteit, így logó nélkül fog megjelenni. Mindazonáltal reméljük, hogy ahogyan külföldön, úgy idehaza is fogékonyak lesznek az olvasók erre a nagyon különleges poszt-apokaliptikus történetre. És terveink szerint ugyancsak a Könyvfesztiválra fog érkezni Lauren Beukes új regénye, a Torzók, ami, ahogyan a Tündöklő lányok is, inkább thriller, ellenben ez nem zárja ki, hogy a korábban sci-fi és fantasy regényeivel ismertté vált szerző rajongói ne találnák izgalmasnak.

Címkék: sci-fi fantasy thriller urbanfantasy Addison McDonald Robertson YA Campbell Bacigalupi Aaronovitch Leckie Pearson Beukes Adam-Troy Castro Staveley St. John Mandel Novik

9 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://gabosff.blog.hu/api/trackback/id/tr428382432

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Takács Gábor: Terveink 2016-ra 2016.02.12. 10:13:02

Gőzerővel dolgozunk a 2016-os fantasztikus megjelenéseinken, és elérkezettnek láttuk az időt, hogy adjunk egy kis helyzetjelentést, illetve hogy egy helyen összeszedjük a tavaly már beharangozott köteteket.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sigerson 2016.02.12. 08:36:32

Sziasztok! Idénre várható esetleg Mitágó-erdő folytatás? :)

HannaCsilla · http://kleinheincz.wordpress.com/ 2016.02.12. 09:39:23

@Sigerson: Tervezzük a sorozat folytatását, de több tényezőtől is függ, hogy az idei tervbe belefér-e, amint pontosabbat tudunk, arról is hírt fogunk adni.

solymosgyu 2016.02.18. 16:52:49

A mmelékes háboru elég gyenge. Inkább a síkvándort folytasszátok.

Quilly 2016.02.18. 20:06:31

@solymosgyu: Ízlések és pofonok. Szerintem a Mellékes igazság fantasztikus volt (a Mellékes háborút még nem volt szerencsém olvasni), a Síkvándor végigolvasására meg úgy kellett kényszerítenem magam, mert hihetetlenül unalmas volt.

Klaudia Kitti Indra 2016.02.19. 09:19:11

Sziasztok, a vörös királynő második része a glass sword victoria aveyard-tol mikorra várható?

GABO SFF 2016.02.19. 09:40:26

@Klaudia Kitti Indra: ugyan ez a sorozat nem a GABO SFF része, de megkérdeztük az illetéskeseket, és ez alapján nyár elejére várható a regény magyar megjelenése.

solymosgyu 2016.02.21. 16:15:25

Akkor nem fordítjátok le a síkvándor folytatását?
süti beállítások módosítása