Menü

Gabo webshop

Címkék

Aaronovitch (21) Adam-Troy Castro (3) Adams (14) Addison (5) akció (1) Akins (3) All You Need is Kill (1) antológia (12) antologia (6) Asimov (13) A Dűne messiása (2) A holnap határa (1) Bacigalupi (6) Barry (2) bejelentes (28) beleolvaso (9) Beukes (9) blogturné (1) blörbök (1) borito (30) Buglyó (6) Campbell (6) Colfer (15) Cserny Timi Pookah (2) Csigás Gábor (1) Dickinson (2) díj (2) disztópia (1) Doctor Who (3) Dozois (3) Dűne (2) e-könyv (1) ebook (4) Edge of Tomorrow (1) előrendelés (1) érdekesség (12) eredményhirdetés (4) értékelés (1) Ezüstkéz (1) fantasy (91) film (8) folyói (1) Frank Herbert (2) Góliát (1) grafika (11) Gregory (11) Hannu Rajaniemi (1) Hendrix (3) Holdstock (29) Holmberg (3) horror (9) idezet (7) interju (16) Irha és bőr (1) Jacek Dukaj (1) Jackson (1) játék (2) Joe Hill (2) Joyce (2) Kindle (2) kisregény (2) Kitschies (2) Kleinheincz (19) klímaváltozás (1) könyvajánló (1) könyvhét (2) körkérdés (5) kozerdeku (1) kritika (29) Leckie (19) Le Guin (4) light novel (1) Locus-díj (1) London (1) Lőrinczy (1) Mars 500 (1) McDonald (11) Miller (2) Mitágó-erdő (1) Moskát (19) Narrenturm (1) Netflix (1) Nix (4) novella (23) Novik (5) nyeremény (1) ólomerdő (1) pályázat (14) Panoráma (1) Pearson (12) Rajaniemi (1) regény (2) rejtvény (1) rendezvény (1) Rengeteg (1) részlet (1) Roberts (15) Robertson (3) Rothfuss (32) Rusvai (2) Sakurazaka (7) Sánta Kira (2) Sapkowski (5) sárkány (1) sci-fi (66) Shada (1) Smythe (39) St. John Mandel (4) Staveley (10) Strahan (5) Sümegi (4) Szakurazaka (7) tartalomjegyzék (1) thriller (3) Tikos Péter (2) Tom Cruise (1) Tünde Farrand (1) tündöklő (1) undefined (2) urbanfantasy (3) Vaják (4) Waclaw Felczak Alapítvány (1) Wecker (3) weird (1) Westerfeld (1) Witcher (3) YA (4) zsebkönyvsorozat (1) Címkefelhő

Facebook

Feedek

2015.05.07.

Szerzőink

r_g

sumegiattila.jpg

Sümegi Attila

 

Sümegi Attila 1978-ban született Budapesten. Jelenleg Székesfehérváron él, és dolgozik. 2007 óta a Delta Műhely írókör tagja. Novellái különböző magazinokban és antológiákban jelentek meg, némelyek díjat is kaptak. Első regénye 2012-ben került a könyvesboltokba Bezár a fény címmel.

Nálunk megjelent könyve: Vadhajtás (e-könyv) 

gradyhendrix.jpg

Grady Hendrix

 

Grady Hendrix korábban olyan lapoknak írt, mint a Variety, a Slate, a New York Post, a Playboy és a Village Voice. Hosszú éveken át telefonos ügyeletesként dolgozott egy parapszichológiai kutatóintézetnél. Jelenleg a manhattani Orsk munkatársa.

Nálunk megjelent könyve: Horrorstör 

 

karen_akins.jpg

Karen Akins

 

Karen Akins az Egyesült Államokban él, és amikor nem ír vagy olvas, szeret fénykardozni a fiaival, és BBC-sorozatokat nézni a férjével. Karen sok minden volt már életében: íjásztanár, dobos a történelem legrövidebb életű garázszenekarában, és sokkolóan rossz amőbajátékos. Az Időhurok az első regénye, hamarosan a történet lezárása is megjelenik.

Nálunk megjelent könyve: Időhurok 

garth_nix.jpg

Garth Nix

 

Garth Nix ausztrál író, aki gyerek- és ifjúsági könyveiről ismert, és már íróvá válása előtt is a könyvkiadásban dolgozott. Régi Királyság-sorozatának köteteivel elnyerte az Aurealis- és a Ditmar-díjat, könyvei felkerültek a nevesebb bestsellerlistákra, és negyven nyelvre fordították le őket. Jelenleg Sydneyben él feleségével és két gyerekével.en.

Nálunk megjelent könyve: Sabriel 

 

IanMcDonald[LT]2006 copy_kicsi.jpg

Ian McDonald

 

Ian McDonald tizenhárom tudományos-fantasztikus regényt írt, és már rég nem számolja, hány egyéb történetet. Az összes jelentős science fiction díjra jelölték, és sokat meg is nyert közülük (többek között többszörös Locus- és BSFA-díj nyertes, de A dervisház című regénye egy  John W. Campbell- és Arthur C. Clarke-díjat is magáénak mondhat). A televíziónak is dolgozik, programfejlesztésen – azoknak a valóságshow-knak csak kell jönniük valahonnan –, és képernyőre éppen úgy ír, mint papírra. Észak-Írországban él, Belfast mellett, és imád utazgatni. A Síkvándor az Örökkévaló-sorozat első része, a legjobb alternatív történelmi regényeknek kijáró Sidewise-díjra jelölték 2011-ben.

Nálunk megjelent könyve: Síkvándor 

Ann Leckie (c) MissionPhoto.org_kicsi.jpg

Ann Leckie

 

Ann Leckie a Mellékes igazság (Ancillary Justice) kirobbanó sikere előtt novellistaként volt ismert, művei olyan neves SF magazinokban jelentek meg, mint a Subterranean MagazineStrange Horizons és a Realms of Fantasy. “Hesperia and Glory” című novellája bekerült a Rich Horton által szerkesztett 2007-es Science Fiction: The Best of the Year kötetbe.

2010 -s 2013 között szerkesztője volt az online SF magazinnak, a Gigantosurusnak és szerkesztőként részt vett a PodCastle fantasy podcast munkájában is. Jelenleg St. Louis-ban él családjával.

Nálunk megjelent könyve: Mellékes igazság 

darylgregoryauthorphoto__kicsi.png

Daryl Gregory

 

Az 1965-ben született, jelenleg Pennsylvaniában élő Daryl Gregory délelőtt számítógépes kódokat ír, délután prózát, este képregényeket. Szerzői karrierje 2009-ben indult a díjnyertes Pandemoniummal, majd a The Devil’s Alphabet és a  Stony Mayhall második élete című regényekkel folytatódott, amelyekkel igazolta, hogy a műfajokkal való kísérletezés híve.

Nálunk megjelent könyve: Stony Mayhall második élete 

szakurazakahirosi.jpg

Szakurazaka Hirosi

 

Szakurazaka Hirosi 1970-ben született. Szerzői pályája 2003-ban indult, a Közérthetően a modern varázslásról című könyvvel, amely egy japán irodalmi díj jelöltjei közé is bekerült. Másik regénye a Slum Online. A holnap határából nemcsak film készült, de manga is.

Nálunk megjelent könyve: A holnap határa

Moskat_Anita_blogra.jpg

Moskát Anita

 

Moskát Anita 1989-ben született. Biológusként végzett, jelenleg szerkesztőként dolgozik Budapesten, az SFmag.hu cikkírója és egyik szerkesztője. Tíz éve ír, 2007 óta a Delta Műhely írókör tagja. Novellái magazinokban, többek közt a Galaktikában jelentek meg. Az SFmag antológiájában szereplő, Megnemszületettek városa című novelláját több kritikus is a kötet legjobbjaként nevezte meg. Nemcsak a fantasztikum érdekli, gyerekek számára is írt ismeretterjesztő könyvet. A Bábel fiai az első regénye.

Nálunk megjelent könyve: Bábel fiai 

 

csillahonlapra.jpgKleinheincz Csilla

 

1978-ban született. Versei a Huszonötödik óra antológiában jelentek meg, több magyar és külföldi magazinban és antológiában publikált novellákat. Önálló regényei a Város két fül között és az Ólomerdő; novelláskötete Nyulak, sellők, viszonyok címmel jelent meg. Kezdetben a Stádium Ifjú Írók Köre és a Cohors Scriptorium, majd a Delta Műhely tagja. Jelenleg szerkesztőként és fordítóként dolgozik.

Nálunk megjelent könyve: Ólomerdő, Üveghegy

 

Bens-dust-cover-0201-300x387.jpg

Ben Aaronovitch

 

1964-ben született Londonban, és saját bevallása szerint foggal-körömmel ragaszkodik szülővárosához. Több angol tévésorozaton, például a Casualtyn, a Jupiter Moonon és a Ki vagy, Doki?-n dolgozott forgatókönyvíróként, utóbbihoz regényeket is írt. A London folyóival kezdődő sorozata már a negyedik köteténél jár, és töretlen népszerűségnek örvend. Hivatalos honlapja a www.the-folly.com címen érhető el.

Nálunk megjelent könyve: London folyói, Soho felett a Hold

 

Gareth Roberts_small.jpg

Gareth Roberts

 

Gareth Roberts Cheshamben született 1968-ban. Többek között az alábbi részek forgatókönyvét írta a Ki vagy, Doki? című sorozathoz: A Shakespeare-kód, Az egyszarvú és a darázs, Az albérlő és a Záróra. Ugyancsak forgatókönyvíróként dolgozott a Sarah Jane kalandjai című spin-off szérián és más angol tévésorozatokon. Kilenc korábbi Ki vagy, Doki?-történet szerzője. Jelenleg Nyugat-Londonban él.

Nálunk megjelent könyve: Shada


holdstockmini.jpg

Robert Holdstock

 

Robert Holdstock 1948-ban született az angliai Kentben. Miután évekig zoológusnak tanult, 1975-ben teljes munkaidős írónak állt. A hetvenes-nyolcvanas évek során számos science fiction- és fantasy-könyvet publikált (sokat álnéven), az áttörést az 1984-ben kiadott Mitágó-erdő hozta meg számára, amellyel elnyerte a legjobb regénynek járó BSFA- és World Fantasy-díjakat. 2009-ben bekövetkezett haláláig több regénnyel és novelláskötettel folytatta a Mitágó-erdő történetét.

Nálunk megjelent könyve: Mitágó-erdő, Lavondyss

 

James Smythe-szerzofoto.jpgJames Smythe

 

James Smythe 1980-ban született Londonban, jelenleg West Sussexben él. Mióta megszerezte PhD-fokozatát a Cardiff University-n, dolgozott kreatív írás-oktatóként és számítógépes játékok írójaként is. Könyvei: Hereditation (2009), The Testimony (2012), A felfedező (2013) és The Machine (2013). Hivatalos honlapja a www.james-smythe.com, twitterje a twitter.com/jpsmythe címen érhető el.

Nálunk megjelent könyve: A felfedező



patrick-rothfuss.jpg

Patrick Rothfuss

 

Patrick Rothfuss 1973-ban született Wisconsinban. A University of Wisconsin–Stevens Pointon diplomázott, ezt követően tanárként dolgozott, majd bemutatkozó regényével máris a kortárs fantasy egyik legismertebb szerzőjévé vált. Regényei: A szél neve (2007) és A bölcs ember félelme (2011). Hivatalos honlapja a www.patrickrothfuss.com, blogja a blog.patrickrothfuss.com címen érhető el.



Nálunk megjelent könyvei: A szél neve, A bölcs ember félelme, A szótlan tárgyak lassú szemlélése 

 

Douglas_adams_.jpg

Douglas Adams (1952-2001)

 

Douglas Adams az angol irodalom egyik népszerűbb képviselője, a Galaxis útikalauz stopposoknak szerzője. Könyvei: a Galaxis útikalauz stopposoknak-sorozat (1978-1992), Dirk Gently holisztikus nyomozóirodája (1987), A lélek hosszú, sötét teadélutánja (1988), Utoljára látható (1990) és A kétség lazaca (2002). Hivatalos honlapja a www.douglasadams.com címen érhető el.

Nálunk megjelent könyvei: Galaxis útikalauz stopposoknak (gyűjteményes kiadás), Dirk Gently holisztikus nyomozóirodája, A lélek hosszú, sötét teadélutánja, Utoljára látható 

 



isaac-asimov.gif

Isaac Asimov (1920-1992)

 

Isaac Asimov a science fiction irodalom klasszikusa, számtalan könyv szerzője és több tucat díj birtokosa. Legismertebb könyvei: A Robot-sorozat, A Birodalom-sorozat és Az Alapítvány-sorozat.






Nálunk megjelent könyvei: Az Alapítvány előtt, Előjáték az Alapítványhoz, Alapítvány, Alapítvány és Birodalom, Második Alapítvány, Az Alapítvány pereme, Alapítvány és Föld

 



Colfer.jpeg

Eoin Colfer

Eoin Colfer 1965-ben született az írországi Wexfordban. Artemis Fowl című ifjúsági fantasy-sorozatával akkora sikert aratott, hogy általános iskolai tanárból főállású íróvá válhatott. Ismertebb könyvei: az Artemis Fowl-sorozat (2001-2012), Ja, és még valami... (2009), Meglőve (2011) és W.A.R.P. The Reluctant Assassin (2013). Hivatalos honlapja a www.eoincolfer.com címen érhető el.

 


Nálunk megjelent könyvei: Artemis Fowl: Tündérekkel életre-halálraArtemis Fowl és Opália végzete, Artemis Fowl: Sarkvidéki incidensJa, és még valami... : Douglas Adams Galaxis útikalauz stopposoknak trilógiájának hatodik részeMeglőve.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gabosff.blog.hu/api/trackback/id/tr595246435
süti beállítások módosítása