Menü

Gabo webshop

Címkék

Aaronovitch (21) Adam-Troy Castro (3) Adams (14) Addison (5) akció (1) Akins (3) All You Need is Kill (1) antologia (6) antológia (12) Asimov (13) A Dűne messiása (2) A holnap határa (1) Bacigalupi (6) Barry (2) bejelentes (28) beleolvaso (9) Beukes (9) blogturné (1) blörbök (1) borito (30) Buglyó (6) Campbell (6) Colfer (15) Cserny Timi Pookah (2) Csigás Gábor (1) Dickinson (2) díj (2) disztópia (1) Doctor Who (3) Dozois (3) Dűne (2) e-könyv (1) ebook (4) Edge of Tomorrow (1) előrendelés (1) érdekesség (12) eredményhirdetés (4) értékelés (1) Ezüstkéz (1) fantasy (91) film (8) folyói (1) Frank Herbert (2) Góliát (1) grafika (11) Gregory (11) Hannu Rajaniemi (1) Hendrix (3) Holdstock (29) Holmberg (3) horror (9) idezet (7) interju (16) Irha és bőr (1) Jacek Dukaj (1) Jackson (1) játék (2) Joe Hill (2) Joyce (2) Kindle (2) kisregény (2) Kitschies (2) Kleinheincz (19) klímaváltozás (1) könyvajánló (1) könyvhét (2) körkérdés (5) kozerdeku (1) kritika (29) Leckie (19) Le Guin (4) light novel (1) Locus-díj (1) London (1) Lőrinczy (1) Mars 500 (1) McDonald (11) Miller (2) Mitágó-erdő (1) Moskát (19) Narrenturm (1) Netflix (1) Nix (4) novella (23) Novik (5) nyeremény (1) ólomerdő (1) pályázat (14) Panoráma (1) Pearson (12) Rajaniemi (1) regény (2) rejtvény (1) rendezvény (1) Rengeteg (1) részlet (1) Roberts (15) Robertson (3) Rothfuss (32) Rusvai (2) Sakurazaka (7) Sánta Kira (2) Sapkowski (5) sárkány (1) sci-fi (66) Shada (1) Smythe (39) St. John Mandel (4) Staveley (10) Strahan (5) Sümegi (4) Szakurazaka (7) tartalomjegyzék (1) thriller (3) Tikos Péter (2) Tom Cruise (1) Tünde Farrand (1) tündöklő (1) undefined (2) urbanfantasy (3) Vaják (4) Waclaw Felczak Alapítvány (1) Wecker (3) weird (1) Westerfeld (1) Witcher (3) YA (4) zsebkönyvsorozat (1) Címkefelhő

Facebook

Feedek

2014.02.12.

A Gabo SFF tervei 2014-re

HannaCsilla

A mai napon kikerült az SFmagra az összefoglaló a 2014-es sci-fi és fantasy könyvekről. A Gabo SFF sorozat idén elég erős címekkel indít, és még nincs vége a sornak:

Ben Aaronovitch: LONDON FOLYÓI

A Londoni Rendőrség kötelékébe tartozó Peter Grant közrendőr alapvetően két célt szeretne megvalósítani: el akarja kerülni az áthelyezést a papírmunkáért felelős Ügyfeldolgozó egységhez, és le akarja venni a lábáról hetyke kolléganőjét, Lesleyt. Aztán, amikor nyomozást folytat egy gyilkosság ügyében, találkozik egy szemtanúval, aki már halott, ennek ellenére igen közlékeny. Így ismerkedik össze Nightingale főfelügyelővel, Anglia utolsó varázslójával. A mágustanoncnak szegődő Grant az ő irányítása alatt folytatja az egyre különösebbé váló gyilkosságsorozat felgöngyölítését, amelynek során többek között azt is megtudja, hogy a Temzének van istene és istennője is, akik egyáltalán nincsenek jóban egymással.

London folyói a Magyarországon is egyre népszerűbb urban fantasy egyik kiemelkedő darabja, amely ráadásul a krimikedvelők érdeklődésére is számot tarthat: A szellemes stílusú, ötletgazdag regény Angliában hamar bestseller lett és sorozattá bővült. A napjainkban, valós londoni helyszíneken játszódó történet egy fordulatos nyomozásról szól, amelynek során az olvasók a főváros egy eddig nem látott oldalát ismerhetik meg. 

Szakurazaka Hirosi: A HOLNAP HATÁRA (2014. június – könyvhét)

A Tom Cruise és Emily Blunt főszereplésével készült sci-fi akciófilm ebből a japán regényből készült, amelyben Kirija Keidzsi, az idegenek ellen küzdő emberi hadsereg újonc katonája élete első csatájában meghal, majd a csata napjának reggelén ébred, újra meg újra. Az időhurokba kerülve sorozatosan átéli saját halálát, ám minden alkalommal egyre többet tud meg az idegenekről. A könyv filmplakátos borítóval jelenik meg.

Paolo Bacigalupi: THE WATER KNIFE

Bacigalupi új, felnőtt közönségnek szóló regényére már sokan várnak. A klímaváltozás által sújtott jövő ismerős terület a számára – a regény ezúttal a szétforgácsolódott Egyesült Államok területén játszódik, ahol a vízháborúkat orgyilkosok, kémek és terroristák vívják. A könyv szeptember 5-én jelenik meg angolul, így ha minden jól megy, karácsonyig jöhet a magyar kiadás is.

Kleinheincz Csilla: ÓLOMERDŐ és ÜVEGHEGY

Az Ólomerdőben azok is megtalálják a számításukat, akik egy különleges, népmesei elemeket felvonultató fantasyre vágynak, és azok is, akik egy árnyalt családtörténetet szeretnének olvasni. A gyönyörű nyelvezetet használó regény egyszerre mesél a tündérek világáról, ígéretekről és következményekről, valamint egy kamaszlányról, aki vissza szeretné kapni az édesanyját. Kleinheincz Csilla könyve 2007-ben már megjelent és sikert aratott, az olvasók azóta várják a folytatást: az idén boltokba kerülő, átdolgozott kiadást pedig hamarosan követik a további kötetek.

Moskát Anita: BÁBEL FIAI (2014 könyvfesztivál)

Az elsőkönyves Moskát Anita regényében a bábeli torony mítosza köré épít különleges világot. Aki újra felépíti a tornyot, azé a hatalom, ám a próféta, aki az egyházat alapította, halott, és a másvilági ereklyék kezdik felmondani a szolgálatot, a papság soraiban támadt intrika pedig a lázadás és a polgárháború magjait veti el. A torony pedig a mi világunkból szólít magának új prófétát.

A fentieken kívül tervezzük még Robert Holdstocktól a LAVONDYSS-t, egy James Smythe-regényt és még néhány meglepetést, amelyeket majd csak később fedünk fel.

Címkék: Smythe Holdstock Bacigalupi Rajaniemi Szakurazaka Aaronovitch Moskát Kleinheincz

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gabosff.blog.hu/api/trackback/id/tr815810645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TheUlysses 2014.02.15. 12:29:09

Remélem, hogy további Doctor Who könyvek is lesznek a Shada után, egy percig nem gondolkoznék, hogy megvegyem-e, ha kiadtok akár egyet is :)
süti beállítások módosítása