Menü

Gabo webshop

Címkék

Aaronovitch (21) Adam-Troy Castro (3) Adams (14) Addison (5) akció (1) Akins (3) All You Need is Kill (1) antológia (12) antologia (6) Asimov (13) A Dűne messiása (2) A holnap határa (1) Bacigalupi (6) Barry (2) bejelentes (28) beleolvaso (9) Beukes (9) blogturné (1) blörbök (1) borito (30) Buglyó (6) Campbell (6) Colfer (15) Cserny Timi Pookah (2) Csigás Gábor (1) Dickinson (2) díj (2) disztópia (1) Doctor Who (3) Dozois (3) Dűne (2) e-könyv (1) ebook (4) Edge of Tomorrow (1) előrendelés (1) érdekesség (12) eredményhirdetés (4) értékelés (1) Ezüstkéz (1) fantasy (91) film (8) folyói (1) Frank Herbert (2) Góliát (1) grafika (11) Gregory (11) Hannu Rajaniemi (1) Hendrix (3) Holdstock (29) Holmberg (3) horror (9) idezet (7) interju (16) Irha és bőr (1) Jacek Dukaj (1) Jackson (1) játék (2) Joe Hill (2) Joyce (2) Kindle (2) kisregény (2) Kitschies (2) Kleinheincz (19) klímaváltozás (1) könyvajánló (1) könyvhét (2) körkérdés (5) kozerdeku (1) kritika (29) Leckie (19) Le Guin (4) light novel (1) Locus-díj (1) London (1) Lőrinczy (1) Mars 500 (1) McDonald (11) Miller (2) Mitágó-erdő (1) Moskát (19) Narrenturm (1) Netflix (1) Nix (4) novella (23) Novik (5) nyeremény (1) ólomerdő (1) pályázat (14) Panoráma (1) Pearson (12) Rajaniemi (1) regény (2) rejtvény (1) rendezvény (1) Rengeteg (1) részlet (1) Roberts (15) Robertson (3) Rothfuss (32) Rusvai (2) Sakurazaka (7) Sánta Kira (2) Sapkowski (5) sárkány (1) sci-fi (66) Shada (1) Smythe (39) St. John Mandel (4) Staveley (10) Strahan (5) Sümegi (4) Szakurazaka (7) tartalomjegyzék (1) thriller (3) Tikos Péter (2) Tom Cruise (1) Tünde Farrand (1) tündöklő (1) undefined (2) urbanfantasy (3) Vaják (4) Waclaw Felczak Alapítvány (1) Wecker (3) weird (1) Westerfeld (1) Witcher (3) YA (4) zsebkönyvsorozat (1) Címkefelhő

Facebook

Feedek

2015.05.15.

Borítómustra - A császár pengéi

HannaCsilla

Az Ünnepi Könyvhétre jelenik meg Brian Staveley epikus fantasy trilógiájának első kötete, A császár pengéi, amelyet  idén Locus-díjra jelöltek.

A császárt meggyilkolták, és az Annur Birodalom rendje felborult. A halott uralkodó három gyermekének azonban a gyász mellett egy mélyre hatoló összeesküvéssel is meg kell birkóznia.

A császár lánya, Adare a fővárosban hajszolja apja gyilkosát, akit azonban a császári család istennője látszik pártolni, és Adare hamarosan magára marad az udvar intrikái közt. Öccsét, Valynt, aki a birodalom legveszélyesebb alakulatánál hadapród, egy óceán választja el a palotától, azonban több gyanús baleset után ráeszmél, hogy az ő élete is veszélyben van – akárcsak Kadené, a trónörökösé, aki egy messzi kolostorban tanulmányozza az Üres Isten szerzeteseinek ősi tudását. Ám mielőtt Valyn Kaden segítségére siethetne, még ki kell állnia az elit hadsereg titokzatos és halálos próbáját.

Brian Staveley regénye egy vibrálóan izgalmas és feszült játszmákkal teli trilógia első kötete, amelyet máris Brandon Sanderson, George R. R. Martin és Patrick Rothfuss műveihez hasonlítanak.

A magyar kiadás borítóját Tikos Péternek köszönhetjük.

bs_a_csaszar_pengei_700.jpg

Részlet a könyvből

„A katona zihált a megerőltetéstől és a beszéd okozta fájdalomtól, de összeszorította az állkapcsát, és folytatta.

– Összeesküvés. Összeesküvés folyik. Mi… el akartunk… vinni, hogy… megvédjünk.

Valyn megpróbált valamit kihámozni ebből. Annurban rengeteg becstelen politikai ügylet zajlott, de a Qirin-szigeteken a Kettralok laktak. Az Aedoli Testőrségről mondák keringtek, de a Kettralokról legendák szóltak. Aki a Szigetek megtámadását tervezi, az csak őrült lehet.

– Maradj itt! – mondta Valyn. – Ezt el kell mondanom valakinek.

– Ne! – nyögte az aedoli, aki véres kezét felemelte zekéjéről, és Valyn felé nyújtotta. Hangja most meglepően erősen szólt. – Van itt valaki… talán egy fontos valaki… aki benne van…

A szavak felértek egy arculcsapással.

– Ki az? – dörögte Valyn. – Ki van benne?

A katona kimerülten rázta meg a fejét.

– Nem tudom…

A feje oldalra nyaklott. Élénkvörös vér fröcskölt elő valahonnan a zekéje alól. Egy átvágott ütőér, jött rá a fiú… csakhogy egy átvágott ütőér percek, és nem napok alatt öl. Ennek az embernek már akkor el kellett volna véreznie, mikor a támadók visszafelé másznak át a hajóperemen. Előrelépett, óvatosan széthúzta a katona zekéjét, és a szörnyű vágásra meredt.

– Ez lehetetlen… – dünnyögte. Ám a bizonyíték egyértelmű volt.

A férfi elszorította a saját ütőerét, átdugta az ujjait a húsába hasított résen, megkereste az iszamós eret, és összecsippentette. Lehetséges volt, de csak nagy szerencsével lehet átvészelni ilyen állapotban egy napot. Az aedoli pedig majdnem három napig bírta így, várva valakire, fohászkodva egy istenhez, aki jól kicseszett vele, méghozzá örökre.”

Címkék: Staveley

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gabosff.blog.hu/api/trackback/id/tr287453604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juraviel.Ihuan.Bedvin 2015.05.23. 18:39:40

Azt hittem "keletiesebb" hangulatú borítót készítetek. Az SFMag ajánlója és eredeti borító alapján legalábbis erre számítottam.

A borítón lévő Valyn (sejtésem szerint az) inkább a Lorast játszó színészre hasonlít a Game of Thronesból, mint egy keleti harcosra, amit az eredeti borító is idéz...

Ettől függetlenül már várom és el fogom olvasni, de a borító nem nyerte el a tetszésem látatlanban.
süti beállítások módosítása