Menü

Gabo webshop

Címkék

Aaronovitch (21) Adam-Troy Castro (3) Adams (14) Addison (5) akció (1) Akins (3) All You Need is Kill (1) antológia (12) antologia (6) Asimov (13) A Dűne messiása (2) A holnap határa (1) Bacigalupi (6) Barry (2) bejelentes (28) beleolvaso (9) Beukes (9) blogturné (1) blörbök (1) borito (30) Buglyó (6) Campbell (6) Colfer (15) Cserny Timi Pookah (2) Csigás Gábor (1) Dickinson (2) díj (2) disztópia (1) Doctor Who (3) Dozois (3) Dűne (2) e-könyv (1) ebook (4) Edge of Tomorrow (1) előrendelés (1) érdekesség (12) eredményhirdetés (4) értékelés (1) Ezüstkéz (1) fantasy (91) film (8) folyói (1) Frank Herbert (2) Góliát (1) grafika (11) Gregory (11) Hannu Rajaniemi (1) Hendrix (3) Holdstock (29) Holmberg (3) horror (9) idezet (7) interju (16) Irha és bőr (1) Jacek Dukaj (1) Jackson (1) játék (2) Joe Hill (2) Joyce (2) Kindle (2) kisregény (2) Kitschies (2) Kleinheincz (19) klímaváltozás (1) könyvajánló (1) könyvhét (2) körkérdés (5) kozerdeku (1) kritika (29) Leckie (19) Le Guin (4) light novel (1) Locus-díj (1) London (1) Lőrinczy (1) Mars 500 (1) McDonald (11) Miller (2) Mitágó-erdő (1) Moskát (19) Narrenturm (1) Netflix (1) Nix (4) novella (23) Novik (5) nyeremény (1) ólomerdő (1) pályázat (14) Panoráma (1) Pearson (12) Rajaniemi (1) regény (2) rejtvény (1) rendezvény (1) Rengeteg (1) részlet (1) Roberts (15) Robertson (3) Rothfuss (32) Rusvai (2) Sakurazaka (7) Sánta Kira (2) Sapkowski (5) sárkány (1) sci-fi (66) Shada (1) Smythe (39) St. John Mandel (4) Staveley (10) Strahan (5) Sümegi (4) Szakurazaka (7) tartalomjegyzék (1) thriller (3) Tikos Péter (2) Tom Cruise (1) Tünde Farrand (1) tündöklő (1) undefined (2) urbanfantasy (3) Vaják (4) Waclaw Felczak Alapítvány (1) Wecker (3) weird (1) Westerfeld (1) Witcher (3) YA (4) zsebkönyvsorozat (1) Címkefelhő

Facebook

Feedek

2015.08.04.

Hamarosan érkezik Az árulás csókja!

HannaCsilla

Nyáron sem áll meg az élet a kiadóban (csak lelassul), ezért örömmel jelentjük be, hogy a GABO SFF ifjúsági (YA) alsorozatában hamarosan új kötet várható, méghozzá Mary E. Pearson, Az imádott Jenna Fox szerzőjének fantasy regénye. Az árulás csókja egy trilógia első kötete, és bár első pillantásra romantikus fantasynek tűnik, a világában lappangó rejtélyek miatt a történet előrehaladtával egyre komorabbá, izgalmasabbá válik.  Számomra a gyerekkoromban megszeretett Fantaghiro hercegnő olasz mesesorozatot idézte hangulatában, és biztosra veszem, hogy Lia hercegnő is olyan talpraesett hősnővé érik majd, mint Fantaghiro.

A könyv puhafedeles kiadásban, Miks-Rédai Viktória fordításában jelenik majd meg.

arulas_csokja_b1.jpg

EGY HERCEGNŐ KERESI A HELYÉT AZ ÚJJÁSZÜLETETT VILÁGBAN.

Megszökik az esküvője napján. Ősi iratokat lop el a kancellár titkos gyűjteményéből. A saját apja küld fejvadászokat utána.

Ő Lia hercegnő, Morrighan Királyságának Első Leánya.

Morrighan Királyságának rendjét hagyományok és egy letűnt világ történetei szabják meg, de bizonyos hagyományoknak Lia nem hajlandó engedelmeskedni. Az elrendezett házasság elől menekülő és új életre vágyó lány az esküvője reggelén egy távoli halászfaluba szökik. Egy fogadóban talál munkát, ahová hamarosan két idegen érkezik, de Lia mit sem tud arról, hogy egyikük az elhagyott herceg, a másik pedig egy ellene küldött orgyilkos.

Megtévesztés és árulás szövi hálóját a három fiatal köré, és Lia veszedelmes titkokra bukkan, amelyek elpusztíthatják a világát. A titkokon túl azonban olyasmit is talál, amire nem számított – szerelmet.

MARY E. PEARSON hét sikeres ifjúsági könyv szerzője, ezek közül Az imádott Jenna Fox számos ifjúsági irodalmi díjat elnyert. A szerző a kaliforniai Carlsbadban él férjével és két kutyájával. Honlapja: www.marypearson.com

 Ár: 2990 Ft

ISBN 978-963-406-127-4

 

Címkék: fantasy YA Pearson

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gabosff.blog.hu/api/trackback/id/tr467678592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juraviel.Ihuan.Bedvin 2015.08.04. 23:01:25

Rájöttem, hogy a DV egyik regénye kapcsán feltett kérdések ide is jók, a fülszövegen túli általános ismerkedéshez...

...milyen narratívát használ, E/1 vagy E/3?
...jelen vagy múlt időben írt próza?
...több nézőpontkaraktert használ vagy csak egyet (vagy nem is nézőpont karaktereket használ)?
...mennyire köthető az újabb realista, grimdark/low fantasy hullámhoz, vagy inkább epikus/heroikus fantasy?
...mit tudnátok elmondani a világról, anélkül, hogy lelőnétek a főbb történeti elemeket?
...az emberekre koncentrál, vagy vannak benne más fajok is (ha igen, várható ebben új megközelítés, vagy ez a történet meglepetése)?
...mi a kiinduló konfliktus alapja? [Ezt megválaszolja a fülszöveg.]
...miben újszerű, hogy erre esett a választásotok?

Köszönöm a válaszokat. :)

______

Egy másik kérdésem is lehetne?

A Szukitsnál rendeltem elő 'A gólem és a dzsinn' c. művet. Lehet tudni, miért késik a nagykerben az elérhetősége?

HannaCsilla · http://kleinheincz.wordpress.com/ 2015.08.05. 10:10:20

@Juraviel.Ihuan.Bedvin:
....milyen narratívát használ, E/1 vagy E/3?

E/3, négy nézőpontkarakter van, de közülük egy csak néhány fejezetben kerül elő, és a sztorinak fontos részét jelenti a játék a nézőpontokkal. Múlt időben írt regény.

...mennyire köthető az újabb realista, grimdark/low fantasy hullámhoz, vagy inkább epikus/heroikus fantasy?

A mágia nagyon visszafogottan van benne jelen, de a karakterek fantasy archetípusokhoz köthetők (herceg, hercegnő, orgyilkos)

...mit tudnátok elmondani a világról, anélkül, hogy lelőnétek a főbb történeti elemeket?
Első pillantásra feudális fantasy, de ahogy halad előre a történet, a világ teremtésmítosza is előkerül és jelentőséget nyer... erről viszont nem mondhatok többet, mert épp az a lényeg, hogy a főszereplő is csak apránként fedezi fel.

...az emberekre koncentrál, vagy vannak benne más fajok is (ha igen, várható ebben új megközelítés, vagy ez a történet meglepetése)?

Egyelőre emberek vannak csak benne.

...miben újszerű, hogy erre esett a választásotok?

A kiadócsoport korábbi szerzőjéről van szó (Az imádott Jenna Fox a Cicerónál jelent meg), ez viszont markánsan fantasy, így került át hozzánk. Tetszett a hangulata és a fent említett nézőpontokból fakadó játék, a regény vége pedig komolyabb világépítést és történéseket is előrevetít, a karakterek fejlődnek, ezért bizalmat szavaztunk a sorozatnak.

HannaCsilla · http://kleinheincz.wordpress.com/ 2015.08.05. 10:11:25

@Juraviel.Ihuan.Bedvin: A késés valószínűleg még egy ideig fenn fog állni, azt tudjuk mondani, hogy érdemesebb a Gabo oldalán, vagy a Bookline, Libri webáruházaiban megrendelni a könyvet.

Hanna Găncean 2015.08.05. 11:09:52

Én megrendeltem már angolul a könyvet, de mindegy, mert legalább magyarul is majd elolvashatom. :)))
süti beállítások módosítása