Menü

Gabo webshop

Címkék

Aaronovitch (21) Adam-Troy Castro (3) Adams (14) Addison (5) akció (1) Akins (3) All You Need is Kill (1) antológia (12) antologia (6) Asimov (13) A Dűne messiása (2) A holnap határa (1) Bacigalupi (6) Barry (2) bejelentes (28) beleolvaso (9) Beukes (9) blogturné (1) blörbök (1) borito (30) Buglyó (6) Campbell (6) Colfer (15) Cserny Timi Pookah (2) Csigás Gábor (1) Dickinson (2) díj (2) disztópia (1) Doctor Who (3) Dozois (3) Dűne (2) e-könyv (1) ebook (4) Edge of Tomorrow (1) előrendelés (1) érdekesség (12) eredményhirdetés (4) értékelés (1) Ezüstkéz (1) fantasy (91) film (8) folyói (1) Frank Herbert (2) Góliát (1) grafika (11) Gregory (11) Hannu Rajaniemi (1) Hendrix (3) Holdstock (29) Holmberg (3) horror (9) idezet (7) interju (16) Irha és bőr (1) Jacek Dukaj (1) Jackson (1) játék (2) Joe Hill (2) Joyce (2) Kindle (2) kisregény (2) Kitschies (2) Kleinheincz (19) klímaváltozás (1) könyvajánló (1) könyvhét (2) körkérdés (5) kozerdeku (1) kritika (29) Leckie (19) Le Guin (4) light novel (1) Locus-díj (1) London (1) Lőrinczy (1) Mars 500 (1) McDonald (11) Miller (2) Mitágó-erdő (1) Moskát (19) Narrenturm (1) Netflix (1) Nix (4) novella (23) Novik (5) nyeremény (1) ólomerdő (1) pályázat (14) Panoráma (1) Pearson (12) Rajaniemi (1) regény (2) rejtvény (1) rendezvény (1) Rengeteg (1) részlet (1) Roberts (15) Robertson (3) Rothfuss (32) Rusvai (2) Sakurazaka (7) Sánta Kira (2) Sapkowski (5) sárkány (1) sci-fi (66) Shada (1) Smythe (39) St. John Mandel (4) Staveley (10) Strahan (5) Sümegi (4) Szakurazaka (7) tartalomjegyzék (1) thriller (3) Tikos Péter (2) Tom Cruise (1) Tünde Farrand (1) tündöklő (1) undefined (2) urbanfantasy (3) Vaják (4) Waclaw Felczak Alapítvány (1) Wecker (3) weird (1) Westerfeld (1) Witcher (3) YA (4) zsebkönyvsorozat (1) Címkefelhő

Facebook

Feedek

2016.07.12.

4 + 4 könyv a nyárra

GABO SFF

Szerkesztőink, Kleinheincz Csilla és Roboz Gábor mindketten 3 + 1 könyvet ajánlanak a GABO SFF és a GABO kínálatából a nyaralásra.

Kleinheincz Csilla ajánlja:

Ben Aaronovitch: London folyói

Ez a sorozat már az első oldalakon beránt, és mindvégig szórakoztat: a különleges, természetfelettivel fűszerezett krimi egyszerre izgalmas barangolás Londonban és humoros nyomozás szellemek, folyóistenek és ki tudja még, miféle különös lények között. A főszereplő Peter Grant közrendőr, aki, miután tanúbizonyságot ad afelől, hogy van érzéke a mágiához, Anglia utolsó mágus-nyomozója mellé kerül. Nagyon angol, szó szerint szellemes könyv, amelynek előnyei közé tartozik az is, hogy már két folytatása is olvasható magyarul.

Jack Campbell: Rendíthetetlen

Egy másik sorozat, amit lehetetlen letenni – bekapcsolódni pedig nem késő, ugyanis még csak az első kötet jelent meg magyarul. A jó katonai sci-fik nem csupán a hitelesen és izgalmasan megírt űrcsatákon állnak vagy buknak, hanem hatalmas szerepe van a jól eltalált főszereplőnek is. A Rendíthetetlen hőse Black Jack Geary, egy reménytelennek tűnő csatában helytállt és legendássá lett kapitány, aki évszázadokon át sodródott az űrben hibernációban, csak hogy felébredve egy abszolút vesztesnek tűnő helyzetben a nyakába szakadjon egy szétvert és súlyos veszteségektől megnyirbált flotta irányítása.

nyari3.jpg

Paolo Bacigalupi: A vízvadász

A nyári kánikulában különösen közelinek tűnik az a világ, ahol az édesvízkészletek kimerülése miatt a megszokott élet helyét kegyetlen küzdelem veszi át. Bacigalupi nagyon pontos és jól átgondolt képet fest az aszály sújtotta Amerikáról, ahol a különböző városok legális és mocskos eszközökkel egyaránt igyekeznek kivéreztetni vetélytársaikat. A felhúzhatós lány sötét jövőjéhez hasonlóan ez is ijesztő – épp azért, mert annyira közeli és annyira valós. Forró, poros és véres thriller, remek fordulatokkal.

Graham Joyce: A katicák éve

A katicák éve kísértethistória is, meg nem is. Kifejezetten jól passzol a nyaraláshoz, elvégre főhőse, David is egy angliai üdülőtelepen vállal diákmunkát, ahol belekeveredik a telep lakóinak életébe, és kísérteni kezdi őt egy titokzatos férfi és egy kisfiú képe. Graham Joyce az egyik kedvenc íróm, élete utolsó regénye pedig elbűvölő, hangulatos regény titkokról, felnőtté válásról és fiatalkori hibákról.

nyari4.jpg

Roboz Gábor ajánlja:

Robert Holdstock: Lavondyss

Olvasóként eltévedni egy különleges erdőben mindig kivételes élmény, Holdstock mitágókkal teli rengetegében pedig pláne az. Aki nem riad vissza attól, hogy a sorozat második kötetének cselekménye lassan csordogál, és hogy ez messze nem tündérmese, ugyanakkor érdekli, hogyan függhet össze pszichoanalízis és fantasy, az egy rendkívül érzékeny nyelvezettel megírt, összetett regényt kap, amire nem túlzás azt mondani, hogy egyedülálló.

Adam-Troy Castro: A holtak küldöttei

Valami ilyesmit kapnánk, ha elképzelnénk, milyen lenne Dr. House női változata a világűrben. Castro regényében egy hátborzongatóan súlyos múlttal rendelkező főhős nyomoz két gyilkosság ügyében, amelyekre egy henger alakú bolygó ökoszisztémájában kerül sor, és nehéz nem drukkolni egy olyan főszereplőnek, aki a teljhatalmú mesterséges intelligenciákkal szemben teljesen vesztes helyzetből indul.

nyari1.jpg

Ian McDonald: Síkvándor

A dervisház hazai megjelenése óta egyértelmű, hogy a sci-fi kedvelőknek mindenképp érdemes követnie a brit szerző karrierjét, és ez az első magyarul megjelent regénye, amelyet kb. 12 éves kor felett bárki a kezébe vehet. Bár a főhős fiú némiképp kiemelkedik az átlagból (nem elég, hogy érti a kvantumfizikát, még a főzésben is kiváló), neki sem hisznek a felnőttek, amikor azt állítja, hogy az apját elrabolták egy fekete kocsival furikázó alakok, úgyhogy neki kell utánajárnia a rejtélynek, és a párhuzamos világba vezető utazása túl ötletes és humoros ahhoz, hogy ne tartsunk vele.

Emily St. John Mandel: Tizenegyes állomás

Épp elég megrendítő, kilátástalan történetet olvashattunk már a világvégéről, hogy feltűnjön, ha egy könyv nem egészen ezt az irányt követi. Nem mintha Mandelnek - akit könnyen rokoníthatunk Bradburyvel - illúziói lennének arról, milyen következményekkel járhat egy minden kontinenst megfertőző járvány, az időben és nézőpontok között ugráló cselekmény tragédiákat is bőven tartalmaz, mégis a remény a kulcsfogalma, és a szerzőnek sikerül a giccs elkerülésével bemutatnia egy olyan világot, ahol valami azért marad a világméretű pusztulás után.

nyari2.png

Címkék: könyvajánló

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gabosff.blog.hu/api/trackback/id/tr658852110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása